• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Bez novih zaduživanja

Izvor Beta

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić najavio je danas da će sa predstavnicima međunarodnih banaka biti vođen razgovor o preraspodeli već odobrenih kredita i usmeravanju sredstava na pripremljene projekte.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, Antić je na sastanku sa delegacijom Evropske investicione banke (EIB) koju je predvodio direktor za Zapadni Balkan Dominik Kurben, kazao da u skladu sa merama štednje Vlade neće biti novog zaduživanja.

"U okolnostima koje nameću mere štednje neće biti novih zaduživanja, već će se zajedno sa Svetskom bankom i Evrpskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) razmotriti mogućnosti delimičnog preraspoređivanja već odobrenih sredstava i njihovog usmeravanja na pripremljene projekte", rekao je srpski ministar saobraćaja.

Delegacija EIB-a izvestila je Antića o pozitivnim utiscima stečenim tokom obilaska deonica na gradilištima Koridora 10.

Istaknuto je da se svi započeti radovi odvijaju predviđenom dinamikom i da je EIB spremna da osim finansijske podrške pruži i tehničku pomoć u izradi neophodne projektne dokumentacije.

Evropska investiciona banka, zajedno sa Svetskom bankom i Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj, priprema početak projekta "Rehabilitacija puteva i unapređenje bezbednosti saobraćaja", koja ima za cilj da se kroz obnovu već postojeće putne infrastructure spreči njeno dalje propadanje i istovremeno podigne nivo bezbednosti u saobraćaju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image