• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Japanska Takata odustala od Srbije

Izvor Beta

Mlađan Dinkić izjavio je danas da je od dolaska u Srbiju zvanično odustala japanska kompanija Takata koja proizvodi vazdušne jastuke za automobile.

"Juče je zvanično od dolaska u Srbiju odustala i japanska Takata. O tome su juče zvanično obavestili Vladu Srbije, a svoju investiciju će realizovati u nekoj od susednih zemalja", rekao je lider URS-a u Sremskoj Mitrovici.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u avgustu izjavio da će u Srbiju stići mnogobrojne strane kompanije, među kojima je jedna japanska. Neki mediji su tada spekulisali da je to Takata.

URS je saopštio da je Dinkić pozvao Vladu Srbije da se hitno "ogradi" od izjava ministra privrede Saše Radulovića o ukidanju Programa za podsticaj investicija i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

"Srbija ne sme da ukida podsticaje za investicije jer su nam nove fabrike i nova radna mesta potrebni kao hleb. Sada, kada sve druge zemlje imaju podsticaje, čak i veće od nas, to bi, u ekonomskom smislu, bilo samoubistvo", rekao je Dinkić.

Lider URS je istakao da ministar privrede Radulović hitno treba da prestane da "unosi paniku" među investitore, da im govori da iduće godine neće biti podsticaja jer to negativno utiče i na potencijalne investitore.

Dinkić je objasnio da se izvoz Srbije udvostručio u poslednje četiri godine, a ove godini biće rekordan - 27 odsto veći nego prošle. Rekao je da je to postignuto pre svega zahvaljujući Programu za podsticaj direktnih investicija.

Dinkić je u Sremskoj Mitrovici posetio kompaniju "Kuper standard" koja je dobila državni podsticaj i investira 30 miliona evra, a trebalo bi da zaposli 750 radnika.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mare kv

Cim Djomla kritikuje, znaci da ministar dobro radi. :)

special image