• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DRI nije našao krivična dela u Srbijagasu"

Izvor Tanjug

Državni revizor nije našao nikakve zloupotrebe ni krivična dela u Srbijagasu, izjavio je danas generalni direktor tog preduzeća Dušan Bajatović.

On je pozvao sve nadležene državne organe da dođu i uvere se u poslovanje te kompanije.

"Da je državni revizor u svojoj reviziji našao razlog za krivične prijave, on bi morao da prekine reviziju i završi tu priču, odnosno da je preda nadležnim organima", rekao je Bajatović na konfrenciji za novinare u Vladi Srbije, odgovarajući na pitanje o prijavama koje su podnete protiv Srbijagasa.

Neke prijave su odbačene, rekao je, jer su zastarele, neke su odbijene, a postoji još jedino prijava za privredni prestup.

Bajatović je kazao da je tačno da je Srbijagas pod velikim pritiskom i da postoji veliko interesovanje - posebno ministra energetike - za to preduzeće, i ponovio da bilo koji državni organ, uključujući i MUP, finansijsku i poresku policiju, može da dođe i vidi šta se dešava u kompaniji.

Osim što je pod velikim pritiscima, Srbijagas ima i velike probleme koje, kako je rekao, "nismo mi sami napravili".

Bajatović je ukazao da se stalno govori o tome koliko je Srbijagas dužan, a da niko ne kaže koliko se, i ko sve duguje tom preduzeću.

"Prihvatam svako interesovanje, bilo kog ministra, da se na način na koji on smatra primerenim, ispita i proveri način poslovanja Srbijgasa", porucico je prvi čovek kompanije.

"Ja to ne smatram kao neprijateljski čin, niti kao razlog za bilo kakav sukob", naglasio je on, podsetivši da je ministar Zorana Mihajlović mnogo puta kritikovala Srbijagas i da se on nije slagao sa njenim stavovima.

Bajatović je rekao da to što on i Zorana Mihajlović imaju različita mišljenja po pitanju restrukturiranja Srbijgasa ne znači da je njeno ili njegovo mišljene nevalidno. On je poručio da je Vlada Srbije ta koja donosi odluke ko će biti direktor Srbijgasa i po kom modelu će se restrukturirati to preduzeće.

"Vlada je i ta koja je garant Južnog toka", naglasio je Bajatović.

Sve ostalo su manje ili više spekulacije potpomognute medijima, dodao je, navodeći da nema ličnog sukoba i nesporazuma između njega i ministarke Mihajlović, već da samo ima profesionalnih razmimoilaženja, što je ocenio normalnim.

"Ajde da to jednom skinemo sa dnevnog reda. Mi se profesionalno bavimo svojim poslovima", zaključio je generalni direktor Srbijagasa.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

tadic

Imati ovoga u okruzemju neprijatelj ti netreba

Ha ha ha

Naravno da je profesionalac. Molim vas za savet, kako da odemo muz i ja odavde. Imamo 50g. Muka mi od profesionalaca.

special image