• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radulović: Neću u živo blato

Izvor Beta

Ministar privrede Srbije Saša Radulović nije večeras želeo da odgovori na pitanja iz Ujedinjenih regiona Srbije o svom radu i imovini dok je bio stečajni upravnik.

"Neću da ulazim u živo blato i neću im priuštiti to zadovoljstvo", rekao je Radulović Radio-televiziji Srbije odgovarajući na kritike o svom radu iz Ujedinjenih regiona Srbije čiji je lider bivši ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Suzana Grubješić iz URS-a pitala je danas, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, da li je tačno da je Radulović od 2007. vodio 15 stečajnih postupaka, a okončao dva i da li je dobijao naknadu u svakoj od tih firmi. Ona je zapitala i kako je moguće daaktuelni ministar privrede nema ni pokretnu, ni nepokretnu imovinu akoje dobijao naknade radeći kao stečajni upravnik. Prema računiciURS-a, Radulović je radeći kao stečajni upravnik mogao da zaradi 49 miliona dinara.

Radulović je ponovio da Agencija za promociju izvoza i stranaulaganja (SIEPA) nije kontrolisala kako se troše državna sredstva zasubvencije namenjena otvaranju radnih mesta i da će kao neefikasna institucija biti ugašena.

Ministar je odbacio optužbe direktora SIEPA Božidara Laganina da ga proganja.

"Nije istina da ga proganjam, jer sam sa njim imao samo jedan razgovor na početku mandata. Ne bavimo se ličnostima, pojedinim ljudima, nego radom Agencije", rekao je ministar.

"To (SIEPA) je neefikasna institucija. Čitav model subvencija dao je loše rezultate i građani to mogu da vide na svom životnom standardu. Trošene su ogromne pare očekujući privredni rast i to se pokazalo pogrešnim", rekao je Radulović.

Direktor SIEPA Božidar Laganin danas je podneo Vladi Srbije zahtev za razrešenje.

Kao razloge za ostavku Laganin je naveo da ga "lično proganja" ministar privrede Srbije Saša Radulović, i svoju želju da svojim prisustvom ne opterećuje rad SIEPA.

SIEPA je osnovana 2001. godine, a Laganin je na njeno čelo došao juna 2010. godine. Ministarstvo privrede je podnelo krivičnu prijavu protiv direktora SIEPA Božidara Laganina, zbog nesavesnog rada.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image