• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Ministri nek izađu malo iz kabineta

Izvor Tanjug

Srbiji su potrebne fabrike i nova radna mesta jer je to jedini način da izađe iz krize, izjavio je danas lider URS Srbije Mlađan Dinkić, prilikom obilaska gradilišta kompanije Leoni u Doljevcu.

Fabrika na 15.000 metara kvadratnihće proizvoditi kablove za automobile brenda Land Rover i Jaguar, trebalo bi sa proizvodnjom da počne na proleće 2014. godine.

"Fabrika će biti pod krovom do Nove godine, do marta završena, a na proleće počinje proizvodnja. Svi oni koji kažu da su kapitalne investicije budalaština, treba da dođu ovde i uvere se da je ovo zapravo kapitalni projekat koji će zaposliti 1.500 ljudi", rekao je Dinkić, saopštili su Ujedinjeni regioni Srbije.

Prema njegovim rečima, domaće i strane investicije su neophodne Srbiji a svako ko želi dobro našem narodu mora da uradi sve da ih intenzivira.

Onaj ko kaže da će samo poboljšanje privrednog ambijenta dovesti do investicija ne govori istinu, istakao je Dinkić i dodao da bez podsticaja kompanija Leoni nikada ne bi došla u Doljevac, niti bi bilo koji investitor bio zainteresovan da locira fabrike u Gadžinom Hanu, Merošini ili Svrljigu.

"Ako hoćemo da svi krajevi naše zemlje dobiju istu šansu, da se svi regioni ravnomerno razvijaju moramo da podstičemo investicije i više nego do sada. Onima koji sede u kabinetima u Beogradu poručujem da izađu na teren, gradilišta, da obiđu Srbiju, da vide kako živi Srbija", zaključio je Dinkić.

Potpredsednica URS-a Verica Kalanović je ukazala da u Doljevcu postoji problem da priključak za električnu mrežu mora da se traži od  Direkcije u Nišu, ali inženjeri ne mogu da se dogovore i njih pet daje pet različitih rešenja.

Tako se četiri puta vraća rešenje kako da se struja priključi na trafo, navela je ona  i dodala da će sa takvim poslovnim ambijentom, Srbija teško uhvatiti korak sa onim zemljama u kojima se za 50 dana dobijaju građevinska i upotrebna dozvola.

"Kad govorimo o tome zašto Srbija pada na rang lestvice kada je u pitanju poslovni ambijent, mi mislimo da se razlozi za to dešavaju na nekom drugom mestu. Međutim, dovoljno je da izađete iz Beograda i odete na gradilište i vidite sa kojim se problemima susreću investitori, rekla je Kalanović.

Ona je objasnila da Srbija ima veliku birokratiju, neuređen sistem i da će na poslovnom ambijentu morati da se radi intenzivno u narednim godinama.

Lokalne samouprave nekada nisu dovoljne da svojim radom ponište ono što sada radi administracija u javnim preduzećima, pa je tako u Doljevcu na primer za 24 sata dobijena dozvola za izgradnju ove fabrike, istakla je Kalanović.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image