• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestle pokreće širok program zapošljavanja mladih

Izvor Tanjug

Multionacionalna kompanija Nestle, sa sedištem u Švajcarskoj, planira da ponudi 20.000 radnih mesta mladim ljudima, do 2016, od kojih 2.000 u Švajcarskoj.

Program zapošljavanja mladih saradnika, pripravnika i stažista, širom sveta, zvanično je predstavljen u Atini, a prema rečima direktora Nestle za region Evrope, Lorana Frieksa, izbor nije slučajan, s obzirom na to da je Grčka jedna od zemalja najviše pogođenih ekonomskom krizom, preneo je švajcarski list 20 minit.

Najveća svetska prehrambena kompanija odlučila je da se suprotstavi ekonomskoj krizi ambicioznim programom zapošljavanja mladih, rečeno je novinarima i u Bernu, gde je ovaj program istovremeno predstavljen.

"Danas je u Evropi svaki četvri mladi čovek nezaposlen, a u nekim zemljama svaki drugi", podsetio je generalni direktor Nestle Suis, Eugenio Simioni, dodavši da je oko 14 miliona ljudi mlađih od 30 godina bez posla, a da je jug Evrope, posebno Grčka, Španija, Italija i Portugalija, najviše pogođen ovim fenomenom.

Situacija u Švajcarskoj se vrlo razlikuje od ostatka Evrope. Na kraju otkobra stopa nezaposlenosti bila je 3,1 odsto, a u kategoriji starosti od 15 do 24 godine 3,4 odsto, što je, prema rečima Simionija, zavidni nivo, ali ipak upozoravajući, s obizrom na ekonomsko okruženje.

Direktor Nestle Suis izjavio je da će njegova kopanija obezbediti u naredne tri godine posao za još 2.000 švjacarskih građana, i to 1.000 stručnjaka mlađih od 30 godina i 1.000 pripravnika i stažista. Poslovi koji očekuju ove mlade ljude tiču se proizvodnje, administracije, prodaje, marketinga, finansija, inženjeringa, ali i istraživanja i razvoja.

Kompanija Nestle u Švajcarskoj trenutno zapošljava 10.000 ljudi, a u poslednih 10 godina, grupacija je na domaćem tržištu investirala oko 3,2 milijarde franaka i stvorila 3.400 radnih mesta.

Iz švajcarskog Državnog sekretarijata za privredu pozdravili su najnoviji  projekat kompanije Nestle koji, kako navode, potvrđuje da su preduzeća u Švajcarskoj svesna svoje društvene odgovornosti i značajne uloge u integraciji mladih, u smislu njihovog zapošljavanja.

U Srbiji je Nestle je kupio deo Centroproizvoda ("cipiripi",začini, supe, praškovi "C"... ) i fabriku sladoleda grčke kompanije Delta.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image