• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CEFTA: BiH protiv Hrvatske, Srbija za razgovore

Izvor Tanjug

Spoljnotrgovinska komora BiH (VTKBiH) čvrsto podržava stav vlasti te zemlje da Hrvatska kao članica EU, ne može uživati iste pogodnosti u trgovini s državama-članicama CEFTA-e kao kada je bila njen član.

Na današnjem sastanku CEFTA u Sarajevu, povodom početka predsedavanja BIH CEFTOM, rečeno je i da je Privredna komora Srbije spremna da razgovara o hrvatskim povlasticama, kako bi se našlo zadovoljavajuće rešenje, prenosi regionalni portal Seebiz.

Predsednik VTKBiH Ahmet Egrlić izjavio je kako je Hrvatska izlaskom iz CEFTE, zbog članstva u EU izgubila pravo na bescarinski izvoz u članice CEFTA i da tu nema prostora za nove zahteve.

"Hrvatska je sada članica EU i ni na koji način ne može biti oslobođena (carina) i biti dovedena u poziciju da na jedan nelojalan način naruši stanje u regiji zemalja CEFTA-e", kazao je Egrlić.

Dodao je kako u VTKBiH očekuju da pregovarački tim BiH ne popusti zahtevu EU, koja traži da se Hrvatska oslobodi carinskih barijera pri uvozu u BiH, odnosno da se i na nju po automatizmu počnu primenjivati odredbe već postojećih trgovinskih ugovora.

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Zoran Bojović je s druge strane smatrao da postoji prostor za razgovore i o tom pitanju jer je to u interesu i CEFTA i EU, prenosi portal Seebiz.

"Srbija je zauzela stanovište, da će sve te zahteve razmotriti na odgovarajući način i doneti zaključke koji će omogućiti i Srbiji i Hrvatskoj i zemljama CEFTE da napreduju", citirao je Bojovića portal.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SSSS

Kako EU prema nama tako mi prema njima i tacka. Ne popustati nikome. Udjite u radnje u Hr pa pogledajte koliko ima proizvoda iz BiH i Srbije i sve ce van biti jasno.

special image