• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za "Er Srbiju" deset novih aviona

Izvor mondo.rs

"Er Srbija" kupuje nove avione, nove generacije. Deset "Er Basovih" letelica "A320neo" biće isporučene od 2018. do 2020. godine.

Od 2018. do 2020. godine biće isporučeno deset "Er Basovih" letelica "A320neo", koje je naručila "Er Srbija", saopšteno je na vazduhoplovnoj izložbi u Dubaiju, javlja izveštač RTS-a.

Cena aviona na tržištu premašuje milijardu dolara, ali pošto su naručeni kao deo velike narudžbine partnerske kompanije "Itihad" iz Abu Dabija, cena će biti niža.

Osim toga, kako je u ime Vlade Srbije, većinskog vlasnika "Er Srbije", saopštio Siniša Mali, "Er Bas" prihvata da se za plaćanje iskoristi i depozit, koji je još 1998. godine uplaćen za obnovu flote "Jata", tadašnjeg naconalnog avioprevoznika.

Ovih deset novih letelica treba da zamene avione koji se trenutno iznajmljuju, da bi se postepeno "penzionisali" svi postojeći avioni "bonig 737" koji lete četvrt veka.

Time se ispunjava i cilj novog rukovodstva da "Er Srbija" postane aviokompanija svetske klase jer će, kako kaže generalni direktor Dane Kondić, biti prva u regionu koja ima ovu, najmoderniju flotu.

Oznaka "neo" pokazuje da je reč o letelicama sa novom opcijom motora koji troše manje goriva, jeftiniji su za održavanje, manje zagađuju vazduh i tiši su od starih modela.

Od kako je 2010. taj model predstavljen na tržištu, naručeno je bezmalo 2.500 hiljade letelica, što ga čini najprodavanijim avionom u istoriji moderne avijacije, navodi RTS.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kampanjaro

Covece ako avion jedan toliko kosta zasto sve kod nas mora biti komplikovano...?? :D pa neka i ulozimo sve pare u proizvodnju aviona moze se full ziveti od prodaje 2 3 aviona :D a moze ih praviti onda mnogo vise i da batalimo sve samo avione da pravimo..

paja

Kako su onda planirali da odmah postanu regionalni avio-lider kada će prve nove avione kupiti tek za 4-5 godina?!

special image