• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena prva faza izgradnje IT parka u Inđiji

Izvor Beta

Indijska kompanija Embasi grupa završila je danas prvu fazu izgradnje informaciono-tehnološkog parka u Inđiji, u koju je uloženo 15 miliona evra.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić rekao je novinarima priliom obilaska parka da njegova izgradnja predstavlja "prekretnicu u razvoju srpske IT industrije".

"Očekujemo da će ovaj park postati centar izuzetnosti i učenja, otvaranja novih radnih mesta, poslovnih šansi, kao i pokretačke snage izvoza Srbije u oblasti IT tehnologije", rekao je Mrkić.

On je izrazio uverenje da će ova indijska grinfild investicija dati pozitivan signal i drugim investitorima da je Srbija "bezbedna destinacija za ulaganje".

Mrkić i zamenica ministra spoljnih poslova Indije Prinit Kor složili su se u današnjem razgovoru da postoji prostor za unapređenje saradnje dve zemlje u oblastima trgovine, investicija, poljoprivrede i energetike.

Kor je istakla da takođe postoji šansa za naučnu saradnju i saradnju u oblasti medicine.

"Želimo da Srbija na regionalnom nivou postigne onaj nivo koji ima Indija na globalnom", rekla je ona i dodala da je IT park u Inđiji najveća indijska investicija u regionu, sa ciljem da postane glavni takav park jugoistočne Evrope.

Generalni direktor IT parka u Inđiji Ram Gopal Narajana izjavio je da će taj park postati visokotehnološki, samoodrživ, bezbedan nekonvencionalni poslovni prostor sa najsavremenijom infrastrukturom, koji je "spreman da primi prve stanare".

On je dodao da "Embasijeve" IT parkove u Indiji i Maleziji koriste velike multinacionalne korporacije, kao što su Majkrosoft, Nokia, Simens, Target, Vodafon, Jahu (Yahoo) i IBM, i rekao da očekuje njihov dolazak i u Srbiju.

Embasi grupa se bavi investicijama u nekretnine od 1985. godine, do sada je izgradila oko 2,8 miliona kvadratnih metara prvoklasnog komercijalnog, rezidencijalnog i veleprodajnog prostora u Indiji i Maleziji.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image