• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tadić mora da prijavi prihode iz Telenora"

Izvor Tanjug

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić moraće da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije primanja koja će dobijati kao savetnik u Telenor grupi, ali ovi podaci neće biti objavljeni, rekao član Odbora Agencije Zoran Stojiljković.

On je za "Blic" rekao da dve godine po prestanku dužnosti, funkcioneri moraju da prijavljuju prihode iz svih izvora, kao i sve poklone koje dobijaju, a koji premašuju vrednost od pet odsto prosečne plate u Srbiji, što je oko 2.000 dinara.

Sagovornici lista u Agenciji za borbu protiv korupcije, objasnili su da podaci o plati i drugim prihodima koji nisu iz budžeta ili iz drugih javnih izvora, prema članu 47 Zakona o Agenciji, ne predstavljaju javni podatak i ne objavljuju se.

Tadić je u četvrtak demantovao da se zaposlio u Telenor grupi, kao što je to ranije objavio "Blic", rekavši da je "postao član njihovog savetodavnog tela, koje će se sastati jednom ili dva puta ove godine" i u saopštenju dodao da će nastaviti da se bavi politikom u Srbiji i međunarodnim institucijama.

"Blic" je prethodno objavio da se Tadić zaposlio u norveškoj telekomunikacionoj kompaniji Telenor kao savetnik za region i Evropu, kao i da Tadićev angažman u Telenoru nema veze sa srpskim delom Telenora i da on neće imati kancelariju u Beogradu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image