• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U "14.oktobru" i FAP-u potpisali minimalce

Izvor Tanjug

Od 1.536 zaposlenih u kruševačkoj Industriji mašina i komponenti "14.oktobar" u restrukturisanju, njih 1.400 su potpisali ugovore koji im garantuju isplatu dve minimalne zarade iz Fonda za razvoj.

Kako je rekao Tanjugu predsednik samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović, ugovori su rano jutros prosleđeni Ministarstvu privrede i u toku dana se očekuje isplata prve minimalne zarade.

Ista procedura je primenjena u Fabrici automobila (FAP) iz Priboja, Petru Drapšinu iz Mladenovca i Želvozu iz Smedereva", rekao je Velimirović. On je objasnio da je reč o ugovoru o zajmu i da će ta sredstva fabrika vratiti po kamati od jedan odsto.

Radnici će dobiti 39.530 dinara odnosno oko 19.000 dinara kao akontaciju za novembar u visini minimalne zarade, a ostatak kao akontaciju za decembar.

"Suština je da se pomogne zaposlenima u prevazilaženju socijalne krize, imajući u vidu da smo 28. oktobra primili od 2.000 do 3.000 dinara", rekao je Velimirović.

On je dodao da gradska uprava nije naplatila taksu za overu tih ugovora koja bi "14.oktobar" koštala 3,5 miliona dinara.

Velimirović očekuje da će 13 zaostalih zarada biti isplaćeno sledeće godine podsetviši da rukovodstvo fabrike ima rok da do 30. novembra ministarstvu  privrede dostavi popis imovine i podatke o socijalnom programu za koji se javilo 654 radnika.

Razlog za nepotpisivanje ugovora preostalih 136 radnika, uglavnom, je bilo njihovo odsustvo i oni, kako je objašnjeno, imaju mogućnost da potpišu ugovor koji garantuje isplatu dva minimalca.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image