• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Užičani odredili cenu Lidlu - plac za 1,5 miliona

Izvor Tanjug

Odbornici su danas, iz trećeg puta, na vanrednoj sednici Skupštine grada usvojili odluku o prodaji 2,2 hektara u prostoru bivše kasarne u Krčagovu za 1,52 miliona evra, koje treba da kupi trgovinski lanac Lidl.

Opozicija, predvođena Demokratskom strankom, bila je protiv te prodaje uz argumente da su objekti u kasarni rađeni pre 120 godina, i da imaju kulturno-istorijski značaj vredniji od novca koji će se dobiti prodajom parcela.

Protiv prodaje i izgradnje budućeg Lidl centra bila je i stručna komisija Narodnog muzeja Užice, jer će se time, prema njihovom mišljenju, narušiti ambijentalni prostor.

Gradonačelnik Užica, Saša  Milošević (SNS), istakao je u izjavi za Tanjug neophodnost prodaje parcela u Krčagovu, bez obzira na primedbe opozicije.

"Demokrate su imali jednu, a mi imamo drugu viziju razvoja ovog dela grada.Oni su sklopili ugovor o kupovini kasarne od vojske za 5,5 miliona evra, po kojem mi ove godine treba da platimo 2,5 miliona evra vojsci. Mi ta sredstva nemamo i zato prodajemo te dve parcele", kaže Milošević.

Ukoliko Lidl pristane na određenu cenu, deo tog novca namenjen je izgradnji stanova za vojsku.

"Rebalansom budžeta predviđeno je da 90 miliona dinara tih sredstava završi u budžetu, dok će se ostatak usmeriti za izgradnju stanova za pripadnike Vojske Srbije", ističe Milošević.

On je naglasio da se nada da će Lidl kupiti to zemljište, ali ukoliko se to ne desi gradska vlast neće odustati od prodaje tih 2,2 hektara u okviru bivše kasarne u Krčagovu.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Era

Lako je biti gazda u tuđoj kući,aman ljudi sve prodadoste.

Petar

@Era Sta ti treba kasarna bez vojske .? Imate stari zgrad vise nego novi !

special image