• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikati traže smenu ministra Radulovića

Izvor Tanjug

Sindikati realnog sektora Saveza samostalnog sindikata Srbije (SSSS) i UGS Nezavisnost zatražili su danas od predsednika Vlade Srbije da smeni ministra privrede Sašu Radulovića.

Sindikati smatraju da Radulović "svakodnevno podnosi raport interesnim grupama, ne stvara ambijent za rad, razvoj i zapošljavanje, kao ni uslove za funkcionisanje privrede".

"Ministar predlaže zakone koji su protiv interesa srpske privrede, radnika i preduzeća u restrukturiranju, predlaže izmene Zakona o radu koje smanjuju prava radnika, igra se sa ličnim kartama i procenama vrednosti imovine preduzeća", ocenili su predstavnici tih sindikata na danšnjoj konferenciji za novinare.

Sindikati su najavili da će 5. decembra u Domu sindikata u Beogradu održati sastanak sa predstavnicima poslovodstva i sindikata preduzeća u restrukturiranju, nakon čega će organizovati protestnu šetnju do Vlade Srbije i predati potpise za smenu Radulovića.

Lideri SSSS i UGS Nezavisnost, Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, poslali su danas pismo ministru Raduloviću i obavestili ga da reprezentativni sindikati neće prisustvovati sastanku koji je ministar zakazao za 28. novembar.

Orbović i Čanak pozvali su Radulovića da dođe na sastanak 5. decembra i upozna se sa predstavnicima sindikata i rukovodstva preduzeća u restrukturiranju.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale Pb

Sta je taj stecajni ministar umislio? Da mu je ovo njegova prcija pa da ljude ostavlja na ulici bez hleba. E pa neces ga ni ti kusati ministre!

dalabu

Ne daj se, ministre...

special image