• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima li u Srbiji previše benzinskih pumpi?

Izvor Fonet

Srbija sa 7.565.761 stanovnikom ima oko 2,2 miliona vozila na svojim drumovima, koja gorivo toče na 1.115 benzinskih stanica i punionica tečnog gasa, što je previše za sadašnji nivo prodaje, koji je u padu, pišu "Večernje novosti."

Benzinske pumpe su nicale kao pečurke devedesetih godina, sada ih je nešto manje, ali sa završetkom Koridora 10, na kome se trenutno nalazi 37 benzinskih stanica očekuje se izgradnja još sedamdesetak, navodi list.

U poređenju sa regionom, Bosna i Hercegovina takođe ima previše benzinskih stanica, s obzirom na broj stanovnika, putnu mrežu, broj registrovanih vozila - u Republici Srpskoj ih je 389 , a 695 u Feredaciji BiH.

U Hrvatskoj, koja ima znatno manje stanovnika i broj registrovanih vozila, ali sa neuporedivo boljom putnom mrežom, ima 798 benzinskih stanica, a u Sloveniji ih je manje od 600.

U Makedoniji je poslednjih godina sve više benzinskihpumpi, kojih je, prema poslednjim podacima 967, Bugarska ih ima nešto više od 2.500, Rumunija 2.458, a Austrija 2.716.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image