• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Nemam vremena za "jalove skupove"

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Srbije Ivica Dačić poručio je na sastanku sa predstavnicima 30 ruskih kompanija iz lenjingradske oblasti, da će lično prisustvovati i dati podršku svakom konkretnom projektu u koji donosi nove investicije i radna mesta.

On je istakao na skupu u Jagodini da više nema vremena za "jalove skupove".

Dačić je prisustvovao potpisivanju ugovora o izgradnji fabrike tečnog prirodnog gasa u Jagodini, vredne 21 milion evra, a investitor je ruske kompanija Samiramida.

"Ne mogu više da prisustvujem skupovima na kojima se samo priča o načinu oporavka privrede i gde je sve zavijeno u formu, a nema suštine, projekta i investicija. Ne znam kako Dragan Marković radi, ali on ima projekte i investicije", rekao je Dačić.

Obećavam da ću biti pristran i dati podršku u svakom gradu u Srbiji, gde se otvaraju fabrike i nova radna mesta, rekao je Dačić i dodao da je poljoprivreda velika šansa Srbije.

Srbija je, nažalost, uništila svoju poljoprivredu i u narednom periodu država će stati iza velikih projekta i organizovano izvoziti prehrambenu robu u Rusiju i Kinu, najavio je Dačić.

Predstavnik Gasproma Viktor Rahmanjikov je najavio izgradnju fabrike u Jagodini za prepravku autobusa, kamiona i automobila na prirodni gas, što će petostruko smanjiti potrošnju fosilnih goriva.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić rekao je da će, kao rezultat pojačane privredne saradnje Srbije i Ruske Federacije, od 1. januara 2014. godine biti četiri leta dnevno na relaciji Beograd-Moskva i Moskva- Beograd.

"Er Srbija će imati dva leta a dva Aeroflot", rekao je Antić, pozdravljajući privrednike
iz Rusije, među kojima su bila i četvorica koji maju sopstvene male avione.

Postoji i interesovanje za jednu liniju Beograd-Soči, ali je malo interesa za let Beograd - Sankt Peterburg, kazao je Antić dodajući da, posto živimo u svetu biznisa, očekuje da će neka kompanija, Er Srbija ili Aeroflot, naći interesa i za tu liniju.

On je upoznao ruske privrednike sa naporima Srbije na izgradnji autoputeva na koridorima koji prolaze kroz Srbiju, ali i na železničkim prugama.

"Veoma aktivno radimo i na iskorišćavanju transportnih potencijala naših reka, što je važno i za Srbiju i za Rusku Federaciju", dodao je.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image