• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišlen se požalio Nikoliću na pristup države

Izvor Beta

Predstavnici francuske kompanije u okviru koje posluje Tigar iz Pirota, predsedniku Srbije se požalili da imaju imaju probleme zbog nepotpisivanja potpunog ugovora sa državom.

U saopštenju Kancelarije predsednika Tomislava Nikolića za saradnju s medijima nije navedeno o kakvim se problemima radi.

Istaknuto da je generalni direktor "Mišlena" za južnu Evropu Erik Fejdi kazao da bi proširenjem proizvodnih kapaciteta "Tigra" bilo otvoreno oko 500 radnih mesta, što bi imalo veliki značaj za Pirot i okolna mesta.

Fejdi je obavestio je predsednika Srbije o planovima kompanije "Mišlen" kako bi u "Tigru" godišnje proizvodio 20 miliona pneumatika.

"Jedini način da naša zemlja izađe iz ekonomske krize u kojoj se već predugo nalazi jeste da se poboljša poslovni ambijent, a time privuku novi i zadrže stari investitori. Na taj način će se omogućiti privredni razvoj, smanjiti nezaposlenost i poboljšati životni standard za naše građane", rekao je Nikolić.

On je naglasio, kako je saopšteno, "da se posao države ne završava samo naplatom poreza, već se ona mora ponašati kao partner prema investitorima".

To znači, kako je objasnio Nikolić, da država treba da se aktivno uključi u rešavanje svih problema iz svoje nadležnosti, sa kojima bi se kompanije koje ulažu u privredu Srbije mogle susresti u svom poslovanju.

Mišlen je 2002. ušao kao suvlasnik Tigra u fabriku Tigar tajer a 2008. kasnije je u potpunosti otkupio.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

korupcija

Gospodin Erik Fejdi trebao bi da sredi stanje u samom tigru de mu se odlivaju ogromni novci zbog lopovluka stare garde koji nasledno dobijaju poslove na upravljackim poyicijama, gde se primaju radnici za 3000,5000,7000 evra gde naduvavaju cene za usluge tigru itd. Neka to sredi u sopstvenoj kompaniji pa tek onda nek se zali na drzavu. Usvom dvoristu nevidi krokodila a u nasem mu i guster smeta.

special image