• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakoni uslov za kredit Svetske banke

Izvor Beta

Usvajanje Zakona o privatizaciji, stečaju i građevinskim dozvolama do kraja godine uslov je da Srbija dobije kredit od 250 miliona dolara od Svetske banke

To je izjavio predstavnik te banke u Srbiji Toni Verheijen u intervjuu za RTS i naveo da je s potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem juče razgovarao o preduzećima u restrukturiranju i četiri zakona koja treba usvojiti.

"Usvajanje tri zakona su naš uslov za odobravanje kredita, ali su oni važni i za Vladu. To su Zakoni o privatizaciji, stečaju i izdavanju građevinskih dozvola. Četvrti, Zakon o radu, nije naš uslov, ali će za sve biti bolje ukoliko se i on ubrzo promeni", rekao je Verheijen.

On je napomenuo da je neophodno da tri zakona budu usvojena do kraja godine, dok Zakon o radu može da sačeka "ali bi bilo bolje da se i to okonča do kraja februara".

"Dakle, sa Vladom sve pregovore treba da okončamo do 15. januara i da budemo spremni da našem Bordu direktora predstavimo program za odobravanje kredita 27. februara", rekao je direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji.

Govoreći o deficitu u srpskom budžetu, Verheijen je kazao da on jeste visok, ali da to nije ključno pitanje pošto srpska vlada namerava da novac iz kredita koristi za strukturne reforme.

"Činjenica je da je budžet korak u dobrom pravcu. Pomoglo bi nam kada bi Srbija imala i dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali to nije uslov za odobravanje kredita", rekao je Verheijen za RTS.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Патриота

Kakve uslove Srbija dobija da bi uzela kredit od 250mil evra... Strasno. A Arapin iz UAE ce ti dati odma milijardu sa kamatom nizom od 2 do 3 puta i uz eventualnu preporuku gde da ulozis taj novac.

special image