• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosečan račun u prodavnici bio 500,sad 365 dinara

Izvor Tanjug

Rasim Ljajić izjavio je danas da je jedino rešenje za pad prometa u trgovinama i sivo tržište povećanje privredne aktivnosti, iskorišćavanje svih domaćih resursa i privlačenje novih stranih investicija.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da pad prometa iznosi oko 8,3 odsto, da je slična situacija u celom regionu i da je prosečan račun u maloprodaji pre dve godine iznosio 500, a danas je 365 dinara.

On je ukazao da su najveći gubici zbog šverca i nelegalne trgovine duvana i naftnih derivata na sivom tržištu, zbog čega je formirana pre mesec i po dana u toj oblasti radna grupa.

Prošle nedelje uništeno je 1.200.000 paklica cigareta, dok se sa Ministarstvom energetike sprovodi akcija sprečavanja nelegalne trgovine nafte i naftnih derivata, rekao je Ljajić.

Ljajić je ukazao na problem zbog uvoza velike količine konditorskih proizvoda i čokolada, pre svega iz Mađarske i Bugarske, gde se ne plaćaju carine, ni PDV i gde ta roba, bez odgovarajuće deklaracije, završava na pijaci.

On je istakao da se sa Privrednom komorom zajednički radi na preciziranju kakvu deklaraciju moraju da imaju ti proizvodi i najavio da, ukoliko toga ne bude bilo, predstoji zatvaranje tezgi.

Upitan o povećanju PDV-a na hleb, mleko, meso, brašno, šećer i ulje i poskupljenjima tih proizvoda, Ljajić je odgovorio da su procene da bi povećanje PDV-a od dva odsto mogao da utiče na rast cena i dodao "nismo srećni zbog povećanja PDV-a".

Na pitanje o prodaji kineske robe na Novom Beogradu, Ljajić je odgovorio da je tu reč, ne samo o robi na crno, nego i o nelojalnoj konkurenciji i da su najviše pogođeni domaći tekstilni proizvođači.

Ljajić, koji je i ministar telekomunikacija, govoreći o konkursu za frekvenciju TV Avala, rekao je da je uzet deo frekvencije koji je potreban za digitalizaciju i da je pušten prošireni inicijalni signal 80 odsto, što je velika stvar za zemlju.

Prema njegovim rečima, kompletna digitalizacija u Srbiji biće obavljena u predviđenom roku, odnosno do 2015. godine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image