• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konkurs "Pokreni se za posao"

Izvor Tanjug

Konkurs "Pokreni se za posao", namenjen osobama sa dobrim poslovnim idejama iz cele Srbije, biće otvoren do kraja godine

Menadžer programa niške nevladine organizacije uz finansijsku i stručnu pomoć kompanije "Filip Moris" Milivoje Jovanović rekao je da početnici u biznisu, ali i preduzetnici koji žele da unaprede svoje poslovanje, u narednih dvadesetak dana mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od 200.000 dinara u vidu opreme.

Programom se podržava zanatstvo, poljoprivreda, proizvodnja i uslužne delatnosti, a prijavni formulari se mogu naći u filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje.

"Na nivou Srbije, ove godine podržavamo 100 novih klijenata, a prošle godine ih je bilo 118", rekao je Jovanović novinarima u kruševačkoj Regionalnoj privrednoj komori gde je danas održana prezentacija programa i dodao da je u 2012.pristiglo više od 3.200 prijava.

Osim donacije u opremi, u okviru programa "Pokreni se za posao" postoji mogućnost besplatne poslovne i stručne obuke i savetovanja.

"Mi smo do sada sa Filip Morisom na nivou Srbije podržali 278 klijenata u sledećim oblastima - proizvodnja 56 odsto, usluge 23 odsto i poljoprivrede 21 odsto, a podržavamo sve one koji žele da pokrenu sopstveni biznis ili da ga unaprede", naveo je on.

Ukoliko iz objektivnih razloga dođe do gašenja preduzeća, klijenti su dužni da vrate opremu, ali se, ističe Jovanović, to do sada nije dogodilo.

Program "Pokreni se za posao" u Srbiji se sprovodi već pet godina i rezultat je strategije i saradnje koju je napravila NVO "Eneka" uz finansijsku podršku kompanije "Filip Moris".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image