• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za mere zapošljavanja dve milijarde dinara

Izvor Tanjug

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da će dve milijarde dinara biti izdvojeno za aktivne mere zapošljavanja za ljude koji će ostati bez posla u preduzećima u restrukturiranju.

Tim amandmanom koji je predložila vlada, a prihvatio skupštinski Odbor za finansije, predviđeno je da se sredstva biti preusmerena iz Trazicionog fonda.

Od ukupno 20 milijarde dinara, 18 milijardi dinara biće izdvojeno za isplatu plata i otpremina, a preostali novac je namenjen za aktivne mere zapošljavanja.

Radulović je, na sednici Odbora za finansije, rekao da na programu aktivnih mera zapošljavanja radi Ministarstvo rada.

On je dodao i da će se do kraja godine znati koliko će tačno novca biti potrebno za isplatu plata i otpremnina za radnike u preduzećima u restrukturiranju, ali da je prema projekcijama, ovaj iznos od 18 milijardi dinara maksimalan.

Poslanici opozicije kritikovali su što se ta sredstva nalaze na razdelu Ministarstva privrede, a ne Ministarstva rada, dok je ministar Radulović odgovorio da je to zbog toga što su sredstva namenjena preduzećima u restrukturiranju.

Poslanik DS Božidar Đelić imao je primedbu na to što je za aktivne mere zapošljavanja radnika preduzeća u restrukturiranju izdvojeno dve milijarde dinara, dok je za ostalih 760.000 nezaposlenih u Srbiji namenjeno samo 200 miliona dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image