• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Emirata Srbiji zajmovi od 200 miliona dolara

Izvor mondo.rs

Tokom današnje posete šeika Muhameda bin Zajeda Srbiji odobrena su zvanično dva velika zajma za srpsku poljoprivredu - ukupne vrednosti od 200 miliona dolara, izjavio Aleksandar Vučić.

"Danas su formalno završena dva velika zajma za poljoprivredu jedan sa tri odsto kamate, drugi - dva odsto. Sto miliona dolara je za navodnjavanje a još sto miliona dolara je za naše seljake", rekao je Vučić za RTS.

Vučić je naglasio da je problem što nema dovoljno dobrih projekata za te kredite.

"Mi bismo mogli večeras da povučemo sav novac, ali mi imamo projekte da povučemo 38 miliona novca za navodnjavanje", rekao je Vučić.

"Mi smo novac obezbedili, ali nemamo projekte, niko se ne bavi time", naglasio je Vučić i dodao da još ne postoji plan kako će biti uloženo 100 miliona evra za poljoprivredu.

Vučić je rekao da će Vojvodina dobiti najviše para, jer ima najviše projekata, dok u centralnoj Srbiji postoje samo dva projekta za navodnjavanje.

"To je neverovatno. Molim sve naše ljude koji se bave projektima da se time pozabave", apeluje Vučić.

Vučić je naveo da su razgovarali i o "Mubadali", jer to je, kako je rekao, Formula 1 u haj-tek biznisu.

"Do kraja juna očekujemo da bude otvorena velika fabrika avio-komponenata u Pančevu. Izvoz bi bio oko 400 do 450 miliona evra, to će biti velika stvar i podstrek za srpsku privredu. Zamislite da ćemo direktno prodavati Boingu i Erbasu", precizirao je Vučić.

Vučić je podsetio da je u danas u Beograd došao Muhamed el Abar, graditelj Burdž Halife, sa kojim je urađen koncept master plana za projekat "Beograd na vodi".

"Ta investicija je vredna tri milijarde i 100 miliona. To bi značilo, ne samo promenu igre, već promenu svega u regionu. Tu ima 1,5 - 1,6 kilometara izlaza na vodu. Srbije će drugačije izgledati posle toga", uveren je Vučić.

Vučić kaže da je partnerstvo sa Etihadom već posle dva meseca dalo dobre rezultate.

"Povećan je broj putnika za 13 odsto, ranije je gubitak bio više od 40 milona evra, dok će ove godine uz sve moguće investicije biti oko 30 miliona evra, a sledeće godine neće biti gubitaka", rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim rečima, do marta ćemo imati svih deset aviona.

Upitan da li su poslovi dogovoreni sa Emiratima "baj pas", spas za Srbiju ili prva kockica u boljem životu koji najavljuje za sledeću godinu, Vučić jeodgovorio:

"Ja bih to nazvao velikom stvari za Srbiju koja nas neće spasiti ako ne budemo radili više".

Upitan koliko je zadovoljan posle sto dana radom novih ministara finansija i privrede Lazara Krstića i Saše Radulovića, Vučić je rekao da su u pitanju različiti ljudi koji su u Vladu ušli sa mnogo entuzijazma.

"Krstić je čovek izvanrednog obrazovanja, znanja.. Uvek među prvima dođe na posao. Potpuno je posvećen i prvi put je napravio realan budžet", kaže Vučić.

Sa druge strane, kako kaže, privatno misli isto ili potpuno slično kao ministar Radulović.

"Ali,  život u Srbiji vas natera da život posmatarate malo drugačije - kada radnici Autosaobraćaja izvedu decu na put ne možete da govorite ne bih im dao ništa, morate da im date rešenje", rekao je Vučić.

On je ocenjujući ministre rekao "Mislim da je taj spoj dobar, ali bih voleo da postoji više koordinacije".

Vučić je rekao i da je generalno zadovoljan ekonomskom politikom Vlade, da ove godine imamo najnižu inflaciju u poslednjih deset godina, a optimistični su i drugi ekonomski pokazatelji.

Komentari 30

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Samo se pitam ko ce to da vraca. deca kad nam se rode ima 5 god samo da rade za vracanje dugova! dosta vise bre! Zuti nas izmrcvarise, al ce napredni da nam dodju glave!

milan

znaci još ne zna ni sta ce sa parama ali glavno da je našao nacina da zaduži Srbiju za još par stotina miliona i još se hvali kako je on svoju normu ispunio.

dejanR

Pa i projekti koštaju, 5-10% od investicije. I u njih treba ulagati.

special image