• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oružari se vratili na posao

Izvor Tanjug

Svih 377 radnika fabrike Zastava oružje AD koji su se opredelili za odlazak iz fabrike, po osnovu socijalnog programa, danas su se vratili na svoja radna mesta, na pozov Sindikalne organizacije.

Radnici su poslušali poziv i preporuku Sindikata da se vrate na posao, s obzirom na to, da se od nadležnih ministarstava nije mogla dobiti nikakva informacija o tome kada će radnicima, koji su se izjasnili za socijalni program biti ispalćene otpremnine, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružje.

Sindikat je juče pozvao sve zaposlene koji su se opredelili za socijalni program, a koriste godišnji odmor, da se vrate na radna mesta, jer imaju ograničen broj dana odmora i bolje je da ih sačuvaju za planirani prekid rada od 27. decembra do 13.januara.

Za socijalni program koji je država odobrila 29. novembra, i koji, kako je ranije navedeno, nije urađen u dogovoru sa sindikatima, izjašnjavali su se samo radnici koji su stekli uslov za peniziju ili imaju pet godina do penzije po jednom od osnova.

Rok je istekao 3. novembra i do tada se prijavilo oko 200 zaposlenih, najviše stručnih kadrova, sa visokom školskom spremom, čiji odlazak za fabriku može imati velike posledice, ocenio je taj sindikat.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image