• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovara se sa bankama o "Galenici"

Izvor Beta

Ministarstvo privrede još pregovara sa bankama o regulisanju potraživanja od Galenike, rekao je danas ministar privrede Saša Radulović.

"Dug Galenike prema bankama je 85 miliona dinara, a za te kredite je država bila garant", rekao je Radulović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom 100 dana rada Ministarstva privrede.

Po pisanju beogradskih medija, banke su spremne da Galenici oproste deo duga, kako bi izbegla stečaj. Jedna od mogućnosti je i da se potraživanja banaka pretvore u vlasništvo u toj farmaceutskoj fabrici.

"Galenika je dobra kompanija, ali je imala katastrofalan menadžment.  Ima dobre proizvode koji imaju tržište i pokušaćemo da očuvamo taj deo fabrike. Trazićemo kupca koji neće kupovati samo tržište Galenike već će nastaviti proizvodnju", rekao je Radulović.

Vlada Srbije je 25. novembra dala saglasnost za pokretanje postupka privatizacije Galenika u kojoj ima 85 odsto akcija.

Za kupovinu Galenike bila je zainteresovana američka kompanija Valiant (Valeant Pharmaceuticals North AmericaLlc, USA), ali je početkom juna ove godine odustala od slanja pisma o namerama za strateško partnerstvo.

Po rečima predstavnika Ministarstva privrede Srbije, trenutno ima više od 10 investitora zainteresovanih za kupovinu Galenike.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image