• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgrađeno 58 kilometara novih puteva na Koridorima

Izvor Tanjug

U Srbiji je ove godine izgrađeno 58,1 kilometar novih puteva na Koridorima 10 i 11, a od oktobra 2012. do decembra 2013. izvedeno je radova u vrednosti 262 miliona evra.

U prisustvu ministra za sabraćaj Aleksandara Antića i ministra građevine Velimira Ilića, direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović je na godišnjoj konfrenciji za novinare u Vladi Srbije istakao da je više nego zadvoljan tim rezultatima, napominjući da je evropski prosek izgradnje autoputa, u roku od godinu dana, oko 52 kilometra.

Đurović je rekao da je, nakon rekonstrukcije Vlade Srbije i promena u Ministarstvu saobraćaja, uneta nova energija u proces rešavanja problema i funkcionisanja kompletnog sistema.

Na pitanje novinara da li će biti smenjen sa mesta direktora Koridora Srbije, on je odgovorio da će Srpska napredna stranka oceniti njegov rad. Đurović je dodao da konkretna dela najbolje govore o nečijem radu.

Ministar Antić je rekao da je politika Vlade Srbije jasna, da više nema vremena za gubljenje i da su Koridori 10 i 11 strateški važni za zemlju i građane.

On je istakao da te projekte moramo što pre završiti, s obzirom da postoji opasnost da konkurentski Koridor četiri, kroz Rumuniju i Bugarsku, preotme Srbiji tranzitni saobraćaj.

Ministar Ilić je kazao da će autoput na Koridoru 11 biti završen pre roka i najavio da će 24. decembra početi pripremni radovi na još dve deonice Koridora 11, Obrenovac - Ub i Lajkovac-Ljig, gde je glavni izvođač kineska kompanija Šandong haj-spid grupa.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image