• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odluka o preduzećima u restruktuiranju u januaru"

Izvor MONDO/Agencije

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da bi do kraja godilne ili u januaru trebalo da bude utvrđen potencijal za privlačenje investitora u 153 državnih preduzeća u restrukturiranju.

"Sada lomimo kičmu tog problema i očekujem da do kraja godine ili u januaru mesecu prelomimo taj deo i utvrdimo kojom imovinom raspolažu i da li postoji potencijal", rekao je Radulović gostujući u emisiji RTS-a "Oko magazin".

Komentarišući ta preduzeća za čije rešavanje statusa je predviđen rok do polovine 2014. godine, Radulović je kazao da je ministarstvo dobilo sve njihove "lične karte", ali da nisu sve dobrog kvaliteta.

Prema njegovim rečima, ona preduzeća sa dobrim poslovnim planovima dobiće kreditnu podršku i pomoć države.

"Ako postoji dobar poslovni plan, niko ne treba da se boji za posao", naglasio je i dodao da će za ta preduzeća država tražiti investitore.

Država ne želi da bude oko 20.000 radnika koji će dobiti otpremnine, ali je za toliki broj zaposlenih predvidela sredstva.

"Država ne želi da ima toliko radnika koji će izgubiti posao, predstoji nam rad, kombinacija čistih preduzeća, sa čistom imovinom i bez obaveza i to će biti dobar poligon za privlačenje kvalitetnih investitora", naglasio je ministar.

Prema rečima Radulovića, država vrlo brzo mora da promeni Zakon o radu, ali očigledno to neće biti učinjeno do kraja godine.

On je izrazio očekivanje da će u januaru predlog tog zakona ući u skupštinsku proceduru.
Predloge zakona o privatizaciji i stečaju trebalo bi da usvoji vlada iduće sedmice i biće izglasani u skupštin do kraja godine, naveo je.

Isti vremenski okvir ministar očekuje i za usvajanje novog Zakona u uređenju prostora i izgradnji, koji će ubrzati izdavanje građevinskih dozvola.

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da nema nesaglasnosti u Vladi, da između njega i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića nema problema i da sa njim ima normalan odnos, kao i sa svim drugim članovima vlade.

Radulović je rekao da je potrebno više koordinacije između resornih ministarstava, ali da ima jako puno posla, zbog čega i nastaju problemi.

Prema rečima Radulovića, nema nesaglasnosti u Vladi, ali činjenica je da ima velikih problema za rešavanje o kojima ministri različito govore.

"Neko to radi malo blaže, a ja to radim mnogo direktnije", dodao je Radulović.

Na pitanje novinara da li ima vremena za komunikaciju sa Vučićem koji ga je i predložio na to mesto,

Radulović je rekao da imaju normalan odnos i da se svi u vladi zalažu za iste principe.

Na konstataciju novinara da se u javnosti do sinoć nije čula direktna Vučićeva podrška ministru privrede kada je podržao princip da treba da bude dominantno tržište, a ne uplitanje države na tržište, Radulović je odgovorio da to nije prvi put da se čuje Vučićeva podrška.

"Mislim da smo to čuli mnogo više puta nego samo jednom, znači želimo zdravu državu, zdravu privredu, privatni sektor, manje državnog uplitanja u ekonomiju", dodao je Radulović.

On je kazao da je na osnovu tih pricipa i ušao u Vladu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image