• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgubljeno 300.000 radnih mesta u Srbiji

Izvor Beta

Zakon o radu ne valja i potrebno je da se menja jer je, između ostalog, jedan od generatora sive ekonomije u Srbiji.

To je danas novinarima na Ekonomskom fakultetu kazao ministar privrede Saša Radulović uz napomenu da je kao rezultat takvog Zakona o radu u prethodnom periodu u zemlji izgubljeno 300.000 radnih mesta.

Rezultat Zakona o radu i njegove primene treba da bude rast zapošljavanja, ponovio je ministar Radulović pred početak skupa "Ekonomska politika Srbije u 2014. " koji se održava na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Prethodnih sedmica predložene izmene Zakona o radu oštro su kritikovane od strane sindikalnih organizacija u Srbiji.

Inače, ministar je za utorak, 17. decembar, u Centru Sava najavio veliku konferenciju Ministarstva privrede sa komorama i svim poslovnim udruženjima gde će biti diskutovano o "modelu novog početka srpske privrede" , specifičnostima izmena Zakona o radu, privatizaciji , stečaju i planiranju i izgradnji, rasterećenju troškova poslovanja i poreskoj reformi, razvojnoj politici i merama za rast, opravdanosti subvencija i podsticaja.

Pozvao je privrednike i sve one koji smatraju da mogu svojim iskustvom da doprinesu da daju predloge i nove ideje koji će omogućiti da se iznađe rešenje kako bi se prevazišli brojni problemi sa kojima se privreda susreće.

Na skupu se očekuje nekoliko stotina privrednika.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stevan

U Srbiji vlada novi predsednik nova vlada novi otkazi Šta više tu reći

Milan

A da nisi ti kao PAMETAN. Da zakon ne valja znaju i bebe. Prvo nije radnik kriv sto ga svaki Poslodavac IZRABLJUJE, pa se vi kada neka prica dodje do novina kao sve zbunite obavezno uz komentar da je taj slucaj "izolovan i da nema vise takvih primera",,,, MA VAZI. Ni ovaj ni bilo koji sledeci zakon koji vi planirate da uvedete nece biti DOBAR ZA RADNIKA. Bolje cutati i ne ispasti glup nego reci nesto i otkloniti svaku sumnju.

special image