• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na novogodišnje paketiće ode pola plate

Izvor mondo.rs

U prodavnicama igračaka povećan promet, gužvi pred novogodišnji praznike još nema. Za veće "lego" komplete potrebno 20.000 dinara.

Ukoliko roditelji planiraju da za predstojeće praznike mališane obraduju poklonima ispod jelke, moraće dobro da odreše kesu. Zna se da njima osmeh na lice najlakše mogu da izmame igračke, a one najpopularnije među klincima i klincezama u beogradskim radnjama su ujedno i najskuplje.

Prodavci u "Lavirintu" potvrdili su nam da je promet neznatno porastao, ali da se nadaju da će u naredne dve nedelje potražnja za igračkama biti još veća. Na njihovim rafovima već nema "Barbi" sirene sa svetlećim repom, koja je u poslednje dve sezone najtraženija među devojčicama.

"Njena cena je oko 2.800 dinara i dobićemo je narednih dana", kaže prodavačica iz "Lavirinta". "Lutka "Nensi" je nova na našem tržištu i takođe je omiljena, kao i "Brac čik mistik" i "Monster haj" lutke. Dečacima su i dalje nezaobilazne sve lego igračke poput "lego čime", "siti", "star vors"...

Za sve njih potrebno je izdvojiti dosta novca. Najmanji "lego čima" u kesi košta 1.800 dinara, dok veća pakovanja koštaju i po dvadesetak hiljada. I pored visokih cena, ni roditelji ni deca ne odustaju od kupovine.

"Došla sam da malo razgledam i vidim šta od igračaka mogu deci da priuštim", kaže nam Mara Petrović, koju smo zatekli u radnji.

"Jedno dete je izrazilo želju da dobije interaktivnu mapu sveta. Prilično je skupa, ali je odlična, dok je izbor za mlađe dete prilično širok. Mislim da će nešto od "Pepe prase" ove godine završiti posao."

U radnjama se nedavno pojavila i nova igračka - Meda Ogi, koja je vrlo brzo postala popularna među mališanima. Napravljen je na principu Kuce Sveznalice i priča tri bajke. Njegova cena je oko 4.500 dinara, u zavisnosti od dobavljača.

"Za mlađi uzrast vrlo su popularne igračkice iz kolekcije Štrumpfova, Pepe prase, Nodija, Ben i Holi... - kaže prodavačica u "Pilot toju".

"Najpovoljnije su nam slagalice sa omiljenim junacima iz crtaća, a imamo i set gel i toaletnu vodu za dečake "Spajdermen". Traženi su "litl poni" konjići, Lala Lupsi lu"Novosti."tke, bebe, dok dečaci uglavnom biraju dinosauruse i robote", kažu u ovoj radnji za "Novosti."

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image