• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Program usavršavanja Fonda Dr Zoran Djindjić

Fond "Dr Zoran Djindjić" predstavio je u Beogradu program radne prakse za tromesečno profesionalno usavršavanje 25 studenata završnih godina i diplomaca u austrijskim institucijama i komapanijama.

Fond "Dr Zoran Djindjić" predstavio je u Beogradu program radne prakse za tromesečno profesionalno usavršavanje 25 studenata završnih godina i diplomaca u austrijskim institucijama i komapanijama.

Program "Doživljavanje Evrope: Mladi srpski profesionalci u Austriji - Zoran Djindjić program praksi" pokrenut je u saradnji sa Austrijskom agencijom za razvoj i organizacijom "Vorld juniversiti servis Austrija" .

Projekat su predstavili predsednica Fonda Ružica Djindjić, ambasador Austrije u Beogradu Gerhard Jandl, direktor kancelarije austrijske Agencije za razvoj u Beogradu Hans-Jerg Humer, i Goran Ostojić iz organizacijom WUS Austrija.

Predstavljajući program, Ružica Djindjić je rekla da posle četiri godine saradnje sa Nemačkom, Fond od ove godine saradjuje i sa Austrijom "sa kojom nas vezuju mnogobrojne proverene, naučne, kulturne i političke veze koje su bitno obeležile razvoj moderne srpske države i društva".

Ona je rekla i da je Zoran Djindjić pokušavao i u velikoj meri uspeo da obnovi te veze, kao i da im prida novi značaj.

Delatnost ubijenog premijera Srbije uvek je bila motivisana željom za korenitim i istinskim demokratskim preobražajem nemogućim bez korišćenja proverenih iskustava koja su temelji modernih evropskih društava, rekla je Ružica Djindjić i dodala da delatnost Fonda nije ništa drugo do doprinos nastavku "političkog i filozofskog koncepta Zorana Djindjića".

"Ovo je veoma odlučujući momenat za Srbiju", rekao je ambasador Jandl i podsetio da su nedavno započeti pregovori o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Bitan je korak za stanovništvo u Srbiji, posebno za mlade u Srbiji, da "svojim očima" vidi šta takozvani evropski standardi znače kao i da vidi uslove u kojima funkcionišu moderne evropske države.

Ambasador je rekao da je tromesečna praksa i prilika da mladi ljudi nauče kako funkcioniše ekonomija kako bi ta znanja mogla primeniti u Srbiji.

Konkurs traje do 8. jula, a kandidati treba da su na završnim godinama ili da su nedavno diplomirali.

Austrija je u program uložila 200.000 evra dok će troškove puta i viza snositi Fond.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image