• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Polovični" budžet Vojvodine 65,7 milijardi dinara

Izvor Tanjug

Vlada Vojvodine usvojila je danas predlog pokrajinskog budžeta za iduću godinu u iznosu od 65,67 milijardi dinara, što je oko 15 odsto manje od ovogodišnjeg, jer nisu planirana sredstva za gradnju tunela i puta kroz Frušku goru.

Kako je izjavio Tanjugu pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman, u ovogodišnjem budžetu je bilo planirano 8,5 milijardi dinara za izgradnju tunela i pristupnih puteva kroz Frušku goru, dok je u predlogu novog budžeta predviđeno svega 200 miliona dinara za izradu dokumentacije za gradnju tunela, rekao je on i ocenio da je mnogo objektivnije nego što je bilo prethodno rešenje.

Radoman je istakao da od ukupnog iznosa budžeta Vojvodine 38 milijardi dinara su transferna sredstva iz republičkog budžeta i dodao da su čak 32 milijarde "za nas sporne, odnosno nisu prihodi budžeta pokrajine", nego su obaveze republike prema lokalnim samoupravama, obrazovanju i drugim korisnicima.

To znači, dodao je pokrajinski sekretar za finansije, da u suštini "polovinu budžeta uopšte i nemamo", odnosno da tako neće biti zadovoljena ustavna garancija o tome da najmanje sedam odsto republičkog budžeta pripada AP Vojvodini.

Na taj način neće biti ispoštovan ni drugi deo te ustavne odrednice da tri sedmine pokrajinskog budžeta ide u investicije, rekao je Radoman, ocenivši da zbog toga ne može da bude zadovoljan predlogom novog vojvođanskog budžeta.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image