• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamen-temeljac za fabriku tekstila u Apatinu

Izvor Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić postavio je danas u Apatinu kamen-temeljac za izgradnju fabrike za tkanje, bojenje i doradu tekstila, kompanije "Fleš Srb".

U fabrici će biti zaposleno više od 200 radnika.

"Osnovna bitka koja se vodi u Srbiji, osim ovog teškog puta koji imamo u evro-integracijama, jeste i borba za svako novo radno mesto", istakao je Dačić pozdravljajući brojne građane Apatina, predstavnike lokalne vlasti i goste iz Italije, čija je kompanija "Fleš" uložila u taj novi pogon više od 26 miliona evra.

Dačić je izrazio nadu da će taj prvi investicioni projekat u apatinskoj industrijskoj zoni biti podsticaj za zapošlajvanje, kako je rekao, više stotina, a možda i hiljada ljudi u toj bačkoj, podunavskoj opštini.

On je zahvalio italijanskim investitorima na tome što su za ulaganje kapitala odabrali, pre svega, Srbiju, a zatim i Apatin.

"Ova investicija je od velike važnosti i mi nemamo prečeg zadatka od toga da ekonomiju stavimo na sigurne noge", naglasio je predsednik republičke vlade i dodao da "svaki naš politički cilj može da propadne ukoliko u ekonomiji imamo velikih nestabilnosti i ako u našem drustvu postoje veliki socijalni problemi".

Dačić je istakao da je najveći problem naše zemlje visoka stopa nezaposlenosti jer, kako je dodao, prema procenama čak 50 dosto mladih nema posao.

"Nema razvoja Srbije ukoliko, osim štednje i smanjivanja javne potrošnje, ne podstičemo ekonomski razvoj, strane i domaće investicije i ukoliko ne radimo na otvaranju novih radnih mesta", rekao je premijer naglasivši da Srbija u narednih godinu dana mora da napravi veliki iskorak u ekonomiji.

Važno je, dodao je on, da sledeće godine bude više od milijardu evra stranih investicija u Srbiji, kao i da raste bruto društveni proizvod, a da se smanjuje nezaposlenost u našoj zemlji.

Predsednik apatinske opštine Živorad Smiljanić istakao je da će nova fabrika doprineti podsticaju industrijskog razvoja te opštine i zahvalio predsedniku italijanske firme "Fleš", koji je sa svojim saradnicima odlučio da investira u tu našu opštinu.

Investicija uključuje izgradnju fabrike, farbare i drugih potrebnih objekata, kao i mašina, a vredna je ukupno 26,6 miliona evra.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image