• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen novi statut EPS-a

Izvor Beta

Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) usvojio je danas novi statut.

Ona je novinarima posle kostitutivne sednice Nadzornog odbora EPS-a kazala da bi Vlada Srbije do kraja 2013. godine trebalo da odobri novi statut EPS-a koji će početi da se primenjuje osam dana nakon objavljivanja u Službenom glasniku.

Mihajlovićeva je kazala da bi u statut trebalo da budu uključene sugestije da opšte akte koje donosi direktor mora da odobri i Nadzorni odbor i da se uvede dublja kontrola i kazne za one koji ne poštuju statut.

Ministarka energetike je kazala i da bi do kraja prvog kvartala 2014. godine EPS trebalo da postane akcionarsko društvo.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradovć kazao je da bi statut trebalo da postavi osnove za novu piramidu upravljanja i korporativizaciju tog javnog preduzeća.

"Da prevedem na srpski jezik. Korporativne funkcije kao što su ljudski resursi, pravna služba, informacione službe, nabavke biće definisane na nivou korporacije", kazao je on.

Obradović je kazao da će novi statut omogućiti još transparentniji rad EPS-a i da će akcenat biti na produktivnosti i merenju odgovornosti i uspešnosti poslovodstva EPS-a.

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Aca Marković kazao je da će EPS na osnovu novog statuta preći na upravljanje na dva nivoa - Nadzorni odbor i Odbor direktora s ukupno osam članova, što je u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima.

On je kazao da je na konstitutivnoj sednici usvojena odluka o privremenom finansiranju u prvom kvartalu 2014. godine u skladu s predloženim planom poslovanja EPS-a.

Marković je rekao da se očekuje da će Vlada Srbije do kraja januara usvojiti predloženi plan poslovanja EPS-a, a da je privremeno finansiranje odobreno da bi se omogućile nesmetane nabavke za remonte.

Ministarska energetike je najavila i da će u subotu biti predstavljen izgled novog preglednijeg računa za struju.

Tagovi

eps

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image