• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RTB Bor "u plusu" 11 miliona dolara

Izvor Beta

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor objavio je danas da će 2013. godinu završiti sa 11 miliona dolara dobiti iz tekućeg poslovanja (ne računajući zaostale dugove).

"Iako smo u 2013. godini investirali 37 miliona evra, od čega 28 miliona iz sopstvenih sredstava, prema preliminarnim podacima završićemo godinu sa 11 miliona dolara dobiti", rekao je novinarima generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski na konferenciji za novinare tog preduzeća u restrukturiranju.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini proizvedeno je 1.154 kilograma zlata, 5,8 tona srebra i 36.000 tona katodnog bakra, a otkopano je ukupno 16,8 miliona tona rude.

U projekat nove topionice bakra, rekonstrukciju "flotacije" rudnika bakra Veliki krivelj, rudarske mašine za površinske kopove i rudnik "Jamu", i opremu za rudnik "Cerovo" najveći srpski proizvođač bakra i zlata je, kako je navedeno, uložio više od 37 miliona evra.

Prema rečima Spaskovskog, "neistinite su i zlonamerne" tvrdnje da borska topionica neće biti ekonomski isplativa, budući da će moći da prerađuje bakarni koncentrat iz svetskih rudnika.

On je dodao da će do polovine 2014. godine RTB "Bor" izaći iz procesa restrukturiranja, ali da to ne znači da će radnici koji rade pod ugovorom dobiti otkaze.

"Iz tih raazloga je u toku izrada sistematizacija radnih mesta i izrada ugovora o radu, a edukujemo kadrove za promenu Zakona o javnim nabavkama. Sve korake koje preduzimamo činom u saradnji", kazao je prvi čovek borskog kombinata bakra Blagoje Spaskovski.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dalabu

U + 11 miliona..... :) ovo bolje no Deda Mraz...

Zeljko

Ako je tacno ono sto je izneto u Insajderu na B92 ovih 11 miliona dolara pokriva manje od 5% njihovg duga. Dokle ce ovaj da nas laze, buduci da nije demantovao nista od onoga sto je izneto u Insajderu? I da li je rekao da je kanadski Lavalin koji gradi novu topionicu kaznjen zbog podmicivanja?

special image