• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Nove godine još stariji u penziju

Izvor Tanjug

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) podsetio je danas da od 1. januara 2014. godine stupaju na snagu nove odredbe za penzionisanje.

Starosna granica za odlazak u penziju se pomera za četiri meseca - kod žena na 35 godina i osam meseci staža osiguranja i najmanje 53 godine i osam meseci života, dok kod muškaraca i dalje važe 40 godina staža osiguranja i najmanje 54 godine i četiri meseca života, navedeno je u saopštenju.

PIO fond podsetio je da će se do 2023. godine postepeno pomerati uslovi za penzionisanje u pogledu godina života i godina staža, kao i da način obračuna iznosa penzije neće biti promenjen.

Građanima koji nameravaju da se penzionišu po propisima koji važe u ovoj godini, radni odnos mora da prestane najkasnije 30. decembra. Zahtev za penziju se podnosi najkasnije do 31. decembra, što može da se učini i poštom, kao preporučena pošiljka.

Sve filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje radiće puno radno vreme 31. decembra, kako bi se omogućilo osiguranicima koji ispunjavaju uslov za penziju po važećem zakonu za ovu godinu, da blagovremeno podnesu zahtev.

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zaposlena

logično, svi ćemo biti stariji dogodine!

Dragan

Najbolje bi bilo da ukinu penzije za radnike samo da bi nasi drzavnici imali da uzimaju koliko im treba da obezbede njihove praunuke ,strasno sta se radi.

Mali mrav

Do 2020 se ocigledno gase plate i penzije,budzet ciste od kukolja,ostaju samo ministarske plate.izgleda da budzet pripada samo ministrima,a radnicima one gole ili obogcene motke sto rece Sojic.

special image