• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko sve u Srbiji dobija 13. platu?

Izvor Tanjug

Deset odsto zaposlenih u Srbiji će ove godine dobiti 13. platu, i to uglavnom oni koji rade u IT sektoru, administraciji i računovodstvu, ekonomiji i bankarstvu, trgovini...

Među srećnicima su i zaposleni u marketingu i odnosima s javnošću, kao i u višem menadžmentu, pokazala je analiza sajta infoplate.rs.

U tim oblastima, najvišu 13. platu imaju zaposleni na pozicijama višeg menadžementa i u proseku oni na kraju godine dobiju nešto više od 117.000 dinara.

Slede ih zaposleni u IT-ju koji dobijaju oko 50.000 dinara, ekonomisti i bankari sa oko 44.000, dok ostali u proseku kao novogodišnji bonus dobiju između 15.000 i 25.000 dinara.

Prema poslednjoj anketi sajta poslovi.infostud.com, najveći bonus dobijaju Beograđani i to 55 odsto njih, koji će u proseku primiti oko 43.000 dinara.

Iako čak četiri puta manje nego u Beogradu, radnici iz Južno-bačkog okruga se takođe mogu radovati bonusima, koji se kreću oko 28.000 dinara, a isto toliko dobija i po pet odsto zaposlenih u Niškom i Šumadijskom okrugu, koji očekuju 13. platu.

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nislijka

U privatnom sektoru tesko da ima 13-te plate, narocito u IT sektoru. Rekla bih da su u pitanju drustvene firme...bas bih volela da saznam ko to u Niskom okrugu deli trinaestu platu kad je opste poznato da mnogi ni redovne plate ne primaju....

Anybite

Evo, radim u magacinu, u firmi koja radi veleprodaju i maloprodaju hama uredjaja i opreme. Firma vrti milione i milione, a nama nema ni prve polovine decembarske, a kamoli bonusa ili 13. plate... -.-

jeca

Evo ja sam iz Beograda, radim u IT sektoru i u top menadzmentu sam i nema 13. plate, niti bonusa...

special image