• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi ne idu na sajmove zapošljavanja

Podaci Nacionalne službe za zapošljavanje govore da su sajmovi zapošljavanja medju mladima, najmanje popularan način traženja posla.

Podaci Nacionalne službe za zapošljavanje govore da su sajmovi zapošljavanja medju mladima, najmanje popularan način traženja posla.

Interesovanje mladjih nezaposlenih za sajmove naročito se smanjilo u odnosu na 2004. godinu - prepolovilo se, pišu "Novosti".

Prema evidenciji NSZ, sajmove zapošljavanja, pre tri godine, posetilo je više od 1.600 mladih. Broj je u 2006. godini znatno opao i iznosi 687, što je oko 37 odsto ukupne posećenosti.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje, ipak, veruju u mere koje sprovode s ciljem da se broj nezaposlenih smanji, te planiraju da na jesen organizuju sajamove u saradnji i sa ostalim gradskim opštinama. Ističu da će se u septembru štandovi brojnih preduzeća naći i u Mladenovcu i Obrenovcu.

"Ovo je prvi Sajam zapošljavanja održan na Vračaru, a treći koji smo sproveli od početka godine", kaže Dragica Ivanović, načelnik Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju NSZ.

"U maju su organizovani sajmovi na Čukarici, koji je posetilo više od 700 sugradjana, i u Domu sindikata gde je bilo oko 1.500 zainteresovanih", navodi ona.

Posle samo tri nedelje od održavanja sajma, radni odnos je zasnovalo 53 radnika. Iskustvo govori, kaže Ivanovićeva, da u periodu od šest meseci od kada nezaposleni ostave svoje podatke i biografiju, posao dobije više od 20 odsto. Takva su joj predvidjanja i za nezaposlene koji su posetili sajam na Vračaru.

Na Vračaru je sajam okupio i mlade i starije. Gužve i tiskanja je bilo od ranih jutarnjih časova. Najpre u holu Opštine Vračar, a potom i ispred štandova 21 firme, koje su ponudile više od 200 upražnjenih mesta.

Ponuda poslova je bila raznolika, od kuvara, pekara, mesara i poslastičara do vozača, radnika obezbedjenja, prevodilaca, tehnologa, farmaceuta i ekonomista.

Najveći broj nezaposlenih je na opštini Novi Beograd, nešto više od 16 hiljada. Odmah zatim slede opštine Zemun (skoro 16 hiljada), Palilula (oko 15 hiljada) i Čukarica (14 hiljada). Sa nezaposlenima najmanje kubure Sopot (oko 2 hiljade), Surčin i Barajevo (2.500). Vračar i Stari grad, medju gradskim opštinama stoje najbolje sa oko 5 hiljada ljudi koji ne rade.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image