• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A neki su za "novaka" kopali

Izvor Fonet

Nova 2014. godina, na površinskim kopovima Rudarskog basena Kolubara, gde je pet dana pre kraja 2013. godine, iskopana milijardita tona uglja, dočekana je radno.

Sa rudarima i posadom bagera na površinskom kopu Polje D ponoć su dočekali direktor RB Kolubara Milorad Grčić i predsednik Sindikalne organizacije Kolubara Miodrag Ranković.

Grčić se zahvalio rudarima i radnicima Kolubare na požrtvovanosti, jer se, kako je rekao, zahvaljujući njima se 365 dana u godini, 24 sata dnevno, u izuzetno teškim uslovima rada, proizvodi ugalj za termokapacitete, u kojima se proizvodi polovina električne energije u Srbiji, čime se održava kontinuitet i stabilnost elektroenergetskog sistema EPS.

Ranković je naglasio važnost stalnog poboljšanja uslova rada za zaposlene u proizvodnji.

Pet dana pre kraja 2013. godine, bageri na površinskim kopovima RB Kolubara iskopali su milijarditu tonu uglja iz kolubarskog ugljenog ležišta.

Impresivan proizvodni rezultat, ostvaren je tokom 67 godina eksploatacije, koliko se vodi precizna evidencija o proizvodnji lignita na ovim prostorima.

U saopštenju iz ove kompanije navedeno je da se na četiri aktivna površinska kopa, poljima B, D, Tamnava-Zapadnom polju i kopu Veliki Crljeni trenutno proizvodi 30 miliona tona uglja i 70 miliona kubika otkrivke godišnje.

U toku su pripremne aktivnosti za otvaranje dva nova ugljenokopa, Radljevo i polja G, koji će u godinama koje dolaze biti garant ispunjenja proizvodnog bilansa i elektroenergetske sigurnosti Srbije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Smederevac

E njima treba plate od 100.000-200.000 a ne nekim pijavicama po vladi i ministarstvima,i raznim agencijama.

special image