• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki trgovci obećali Ljajiću da neće dizati cene

Izvor MONDO/Fonet

Imamo obećanje velikih trgovinskih lanaca da, zasad, neće biti povećanja cena zbog većeg PDV-a , izjavio je Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija Srbije.

Ljajić je, gostujući u centralnom dnevniku Radio televizije Srbije (RTS), dodao da ne očekuje veća povećanja cena, jer je kupovna moć stanovništva mala.

"Nadam se da bećemo dozvoliti luksuz da cene ugroze kupovnu moć stanovništva. Trgovci će se pre opredeliti da povećaju promet nego da povećaju cene. NEmnamo pravo da utičemo na cene ali obilazimo radnje i pratimo situaciju radi obaveštavanja javnosti", rekao je ministar Ljajić.

Ministar ima primedbe i na pisanje medija o "katastrofalnom povećanju cena", a zapravo se radi o sporadičnom povećanju cena od dinar, dva i to samo u malim radnjama.

"Niko ne objašnjava građanima da su cene različite i da imate ardnje gde možete kupiti litar ulja za 129 dinara ali i one u kojima isto to ulje možete kupiti po 99 dinara", kaže ministar.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

40

nece uopste dizati cene samo sto je mleko skuplje vise od 20 din. A o drugim stvarima da ne govorim. Lako je političarima da plaćaju kad imaju vise od 100000 dim da ih vidim sa platom od 20000 i 4 člana

Ivica

Zao mi je Rasima, dobar covek, vecito ga guraju svi u vatru, nece doveka vala..A obecanje- ludom radovanje.Pitanje je vremena kada ce im gladan narod pocistiti njihove vajne trgovinske lance do poslednje mrvice.Zan Zak Ruso je odavno rekao jednu istinu: kad narod ne bude imao sta da jede- jesce bogatase.Valja malo misliti o tome..

Misa

Necemo,casna titova pionirska rec!

special image