• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milloš Nenezić ponovo generalni direktor Trajala

Izvor Beta

Za novog generalnog direktora kruševačke Trajal korporacije, u kojoj je pre nešto više od mesec dana raskinuta privatizacija, izabran je Miloš Nenezić ,koji je bio direktor pre prodaje firme Bugarima.

Odluka o imenovanju Odbora direktora doneta je, kako je navedeno u odgovorima Agencije za privatizaciju agenciji Beta, na sednici Skupštine preduzeća 9. januara, kada je osim generalnog izabrano još šest direktora, koji čine Odbor direktora, a donete su i odluke koje se odnose na izbor revizora i izmene Statuta preduzeća.

U Odboru direktora je i privremena zastupnica kapitala, Sonja Veselinović, koja je na to mesto postavljena nakon raskida privatizacije, a koja je ranije izjavila da nadležni "neće dozvoliti da zbog promene vlasničke strukture dođe do zastoja u proizvodnji".

Miloš Nenezić je na mestu generalnog direktora Trajal korporacije bio od 2003. godine do novembra 2006, kada je fabrika privatizovana, a iz tog preduzeća otišao je krajem 2009. Po struci je diplomirani ekonomista, a u Trajalu je od 1997. godine.

Odluku o raskidu privatizacije Agencija za privatizaciju donela je početkom decembra prošle godine, jer, kako je tada navedeno, kupac, bugarska kompanija Brikel, nije ispunio ugovorom preuzete obaveze.

Trajal je krajem 2006. prodat toj kompaniji za 12,2 miliona evra, uz obavezne investicije od 25 miliona evra u prvih pet godina, u trenutku privatizacije imao je 3.400, a danas ima 1.620 radnika. U momentu raskida ugovora račun preduzeća je od Poreske uprave bio blokiran za 589 miliona dinara.

Krajem 2011. godine deo Trajala, Fabrika autoguma, prodat je američkoj kompaniji Kuper tajer za 13 miliona evra, a država je tada dugovanje od oko 24 miliona evra, koje je Trajal imao prema njoj po raznim osnovama, pretvorila u svoj kapital u preduzeću.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image