• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogićević se ispovedio: Mišković je za sve kriv

Izvor Tanjug

Vlasnik šabačkog Farmakoma, Miroslav Bogićević, tvrdi da je za probleme u koje je upao od 2012. godine, kada su pojedine banke blokirale rad njegove firme, direktno kriv vlasnik Delte Miroslav Mišković.

Bogićević tvrdi i da je krajnji cilj Miškovića bio da preuzme Farmakomove rudnike vredne 2,5 milijardi evra, prenosi "Telegraf".

"Odgovorno tvrdim, a imam i dokaze za to da je Miroslav Mišković direktorima banaka obećavao da neće biti uhapšeni i da će zadržati funkcije koje imaju ako blokiraju moju kompaniju Farmakom. To se dešavalo u vreme kad se najavljivalo hapšenje Dušana Antonića, bivšeg predsednika Izvršnog odbora Agrobanke", rekao je Bogićević za "Telegraf".

Kako je naveo, prve su izvršile blokadu Findomestik, i Sber bankapo, kako tvrdi, direktnom nalogu Miškovića.

"Imam dokaze za to, kao i za pritiske na ostale banke, što mogu da potvrde i pojedini direktori banaka. Ni u jednoj od tih banaka nisam imao dospele obaveze, a one su ipak odlučile da me blokiraju. Do te blokade Farmakom je normalno radio sa bankama, uzimao kredite, a banke su ih odobravale zato što je potencijal moje firme veliki. Zbog toga ću tužiti i Findomestik i Sber banku, a odšteta koju tražim je 100 miliona evra", rekao je Bogićević.

Na pitanje šta je bio motiv Miškovića i zbog čega bi njega zanimao Farmakom, Bogićević je rekao da je po "svemu sudeći želeo da doje do rudnika Farmakoma".

"Ne postoji nijedan drugi razlog za blokadu. Prema međunarodnim procenama, u ovom momentu vrednost rudnika Farmakoma je 2,5 milijarde evra. A to je samo pet odsto od onoga što imam. I zbog toga neki u Srbiji žele da mi se skine glava", rekao je Bogićević.

U tom periodu, kako je rekao, to je najviše pogodilo tri najveće firme - Fabriku akumulatora, rudnik Zajača i Mlekaru Šabac, jer je za njihovo funkcionisanje potreban živ novac, odnosno obrtna sredstva za finansiranje proizvodnje.

"Kada ste blokirani, ne može da se radi i proizvodnja staje, pa ne mogu da se izmiruju ni obaveze prema državi. To ne može niko. U jednom momentu mi je sve presečeno, ne mogu da radim sa bankama, ne mogu da finansiram proizvodnju, pa kako onda mogu da izmirujem dug prema bankama? Naravno, posle prvog šoka, mi smo našli način kako ćemo da funkcionišemo, imamo plan kako da državi vratimo dugove", naveo je Bogićević.

Na pitanje kako će to da uradi, on je odgovorio:

"Tako što ćemo preko jedne inostrane firme, sa kojom smo napravili dogovor da nam unapred daju 30 miliona evra kako bi tri godine koristili proizvodnju u rudniku Lece, pošto je njima interesantno zlato i srebro. I taj ugovor ćemo vrlo brzo realizovati, tako da ćemo dugove za porez vratiti državi, a izmirićemo i sve ostale obaveze prema domaćim bankama".

Na pitanje da li prodaje "Farmakom" budući da su se pojavile takve informacije Bogićević je rekao da razmišlja o tome, ali da ništa neće uraditi na brzinu.

"Imam već ponuda i mogao bih da izađem iz svih problema koje imam. Razmišljam i o tome, ali ništa neću uraditi na brzinu, ne bih da prodajem kompaniju, nego deo biznisa, da bih povećao biznis i da bih vratio dug", naveo je Bogićević.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nezadovoljan

daj prvo ljudima plate lepo pa onda otvaraj šta god hoćeš a ne oni gladuju dok ti širiš imperiju

Vojvoda

Covek je olicenje postenja kao i Miskovic!

Mikan

Kakav licemer,za kratko vreme se obogatio zato sto je bio povezan sa demokratama,pa je u njegovo vlasnisto dospela Sabacka mlekara,rudnici u Zajaci i Medvedji gde radnicima nije isplacena plata u zadnja 4 meseca,fabrika akumulatora u Somboru...i sve je to u propasti i pred stecajem,covek prosto sve sto dotakne unisti! Da je ovo pravna drzava davno bi on bio u Zabeli!

special image