• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Vojvodini posao za 30.000 ljudi

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da bi, prema očekivanjima, do kraja godine, posredstvom pokrajinske vlade trebalo da bude zaposleno ili direktno angažovano oko 30.000 ljudi

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da bi, prema očekivanjima, do kraja godine, posredstvom pokrajinske vlade trebalo da bude zaposleno ili direktno angažovano oko 30.000 ljudi.

Pajtić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da očekuje da će do kraja 2007. preko programa novih tehnologija i materijala biti zaposleno oko 8.700 radnika, dok će preko Fonda za kapitalna ulaganja biti direktno radno angažovano 20.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, to nisu nova radna mesta, već je to radni angažman gradjevinske operative, a tačan podatak znaće se kada se završe tenderi Fonda za kapitalna ulaganja, odnosno, kada se vidi koje će gradjevinske firme i na koji način angažovati radnike.

Podaci pokrajinske vlade, od maja prošle do kraja maja ove godine, pokazuju da je, preko Fonda za razvoj Vojvodine, zaposleno oko 2.500 ljudi, iz projekta novih tehnologija i novih materijala zaposleno je 13.600 ljudi, dok je oko 12.500 ljudi direktno ili indirektno pronašlo zaposlenje preko projekata Izvršnog veća Vojvodine.

Pajtić je izrazio zadovoljstvo dinamikom i stepenom smanjenja nezaposlenosti u Vojvodini i najavio da će Izvršno veće preko institucija koje su bile osnovni razvojni mehanizam smanjenja nezaposlenosti i privrednog razvoja, nastaviti sa tim programima.

Direktor Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović je rekao da će Fond za kapitalna ulaganja, na osnovu novog budžeta Srbije, ove godine raspolagati sa 20 milijardi dinara, a u budžetu Fonda naći će se još 800 miliona dinara koje je opredelila Skupština Vojvodine.

Ta sredstva biće usmerena na razvoj privrede, poljoprivrede, ka oživljavanju privrede u nerazvijenim vojvodjanskim opštinama, kao i u multinacionalne opštine, ali i ka razvoju novih tehnologija i materijala i pružanju podrške ravnopravnoj polnoj strukturi lica koja traže posao.

Prema podacima Pokrajinske službe za zapošljavanje, broj nezaposlenih u Vojvodini je, od decembra 2006. godine do kraja maja 2007. smanjen za 9,41 odsto, odnosno za 25.000 ljudi.

Krajem prošle godine, u Vojvodini evidentirano je 275.000 nezaposlenih, a danas taj broj iznosi 249.000.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image