• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svarovski seli još jedan pogon u Srbiju?

Izvor MONDO/Tanjug

Austrijski proizvođač kristala Svarovski izmestiće deo svoje proizvodnje u Srbiju, potvrđeno je iz ovog koncerna austrijskoj državnoj televiziji ORF.

Postrojenje u Srbiji biće "u naredno vreme" pušteno u pogon, najavljeno je u sedištu Svarovskog u Vatensu, uz napomenu da neće doći do radikalnog smanjenja broja radnih mesta u Austriji.

Svarovski, pored Austrije, već ima pogone u Kini, Indiji, kao i jedan pogon koji je smešten u iznajmljenoj hali u Slobodnokj carniskoj zoni u Subotici i trebalo je da počne sa radom do kraja prošle godine.

Izgradnja fabrike najavoljena je za proleće ove godine, u Malom Bajmoku.

Iz vesti ORF-a ne razaznaje se da li se radi o novom (drugom) pogonu Svarovskog ili je u pitanju puštanje u pogon postojećeg.

ORF je objavio da se u najavljenoj "selidbi" radi o 200 radnih mesta, što kompanija nije želela da potvrdi, pošto portparol Svarovskog nije želela da govori o konkretnim brojkama. Ona je samo rekla da će ta mera biti ublažena "prirodnom fluktuacijom".

"Da bi i dalje ostali vodeći na tržištu i obezbedili osnovu za budući rast, Svarovski kao deo svog poslovnog modela izgrađuje međunarodnu mrežu proizvodnje", navedeno je u saopštenju.

Ta međunarodna mreža omogućava i optimalno opskrbljavanje strateški važnih klijenata specifičnim rešenjima, kažu u kompaniji.

Prema poslednjim objavljenim poslovnim podacima, koji se tiču 2012. godine, grupacija Svarovski je ostvarila obrt u visini od 3,08 milijardi evra i širom sveta je zapošljavala 30.600 ljudi.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image