• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Dolazak MMF-a tokom kampanje presedan

Izvor Tanjug

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da je dolazak misije MMF-a u Srbiju tokom predizborne kampanje da predstavlja znak poverenja da će država nastaviti sa sprovodi reforme.

"MMF inače ne dolazi kad god su izborne kampanje ili u predizborno vreme, i to je veliki znak poverenja nama, kao državi, da ćemo sprovesti ono što smo započeli. Ja verujem da će ti pregovori biti teški, ali mi imamo cilj i istrajaćemo na njemu - da napravimo aranžman sa MMF-om", rekao je Krstić novinarima.

On je istakao da dolazak MMF-a "uliva ogromno poverenje investitorima", i da je znak da je zemlja na reformskom putu i da od njega neće bitno odstupati.

"Priroda stvari je da vlada u tehničkom mandatu ne može da potpiše ugovor sa MMF-om, te bi samo potpisivanje usledilo posle izbora, ali mi očekujemo da ćemo veliki deo pregovora obaviti u ove dve i po nedelje dok su oni tu", naveo je Krstić podsetivši da će misija MMF-a biti u Srbiji od 26. februara do 13. marta.

"Mi imamo na ključnim pozicijama ljude sa nestranačkim agendama i ova vlada je od oktobra do danas preduzela odgovorne korake koji ne idu u korist nijednoj političkoj stranci, a naročito onima na vlasti", istakao je on odgovarajući na pitanje zašto MMF ima poverenja u Srbiju da će sprovoditi reforme.

Povodom odlaganja odluke o zajmu Svetske banke, Krstić je naveo da taj kredit nije ukinut i da se radi od 250 do 500 miliona dolara, "zavisno od toga kako budemo pregovarali, i vezani su za preduzeća u restrukturiranju i završetak tog procesa".

On je naveo da će posle početka pregovora Srbije sa MMF-om, i taj kredit biti povezan, jer su Svetska banka i MMF deo iste grupacije

"Ta sredstva jesu u našem budžetu i mi računamo na taj novac, ali ne nužno u februaru, već u toku godine", rekao je Krstić ističući da bi taj zajam mogao da pristigne u trećem ili četvrtom kvartalu.

"Bitno je da taj novac dođe jer će to, sa jedne strane, pokazati da napredujemo u reformama vezanim za preduzeća u restrukturiranju, a, sa druge strane, je pod jako povoljnim uslovima", istakao je on.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image