• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šansa za naše stočare: Nemci nude saradnju

Izvor Beta

Predstavnici jednog od najvećih stočarskih koncerna u Evropi, nemačke Angus grupe izrazili su danas zainteresovanost za saradnju sa stočarima u Srbiji.

Oni nude našim stočarima mogućnost uzgoja visokokvalitetne Angus rase junadi.

Na sastanku u Privrednoj komori Beograda, delegacije Angus grupe i nemačke stočarske agencije Stelon, razgovarale su sa predstavnicima Poljoprivrednog fakulteta, savetodavnih službi, privrednih komora, zadruga i lokalnih samouprava iz Srbije.

Predstavnik Angus grupe Samuel Vidme istakao je da ta kompanija nije klasični trgovac stokom, već želi da isprati ceo proces od uzgoja do proizvodnje junećeg mesa.

Prema njegovim rečima, stočari iz Srbije bi trebalo da između ostalog, raspolažu čistom vodom i čistim pašnjacima, kao i određenom infrastrukturom.

Na pitanje novinara koji bi bili uslovi poslovne saradnje, Vidme je naveo da bi bilo potrebno uraditi pilot projekat, kako bi zaiteresovani uzgajivači stoke videli kako to ustvari funkcioniše.

Predstavnici Angus grupe nisu mogli da preciziraju ni cenu jednog grla stoke, ističući da cena varira u zavisnosti od toga da li se radi o kravi ili teletu, ali i da bi pitanje cene trebalo da bude na četvrtom mestu po prioritetu.

"Za Angus rasu važi brzo sazrevanje, posle 24 meseca krava može da se oteli, a isto toliko traje i tov. Vraćanje uloženog novca je dve godine", objasnio je Vidme.

Uzgajivači stoke su želeli da znaju da li Nemački stočarski koncern nudi kooperaciju ili traži pašnjake u Srbiji koje bi da kupi, na šta su predstavnici Angus grupe odgovorili da to još ne znaju, jer su prvi put u razgledanju Srbije.

Predstavnici Privredne komore Beograda kazali su na sastanku da će nemački Angus boraviti četiri dana u Srbiji i da će pored Beograda obići pojedine opštine i gradove u Srbiji kako bi razmotrili mogućnost ulaganja.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Verni rob

Ko ne ume da gazduje on sluguje

special image