• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima posla u Norveškoj, plata 4.500 evra

Izvor MONDO/Agencije

Ako ste stručnjak za mehaniku, elektroniku, automatiku, hidrauliku i vodovod - pakujte se za Norvešku.

Evropska kancelarija za zapošljavanje (EURES) obavila je je izveštaj u kome se navodi da se radnicima koji su stručni za mehaniku, elektroniku, automatiku, hidrauliku i vodovod u Norveškoj nudi prosečna mesečna plata od 4.500 evra.

Prema izveštaju EURES-a ovoj skandinavskoj zemlji traženi su i vaspitači za rad sa predškolskom decom, psiholozi i taksisti, prenosi portal "eKapija" pisanje regionalnih medija.

Kompanije u Norveškoj koje trenutno traže inženjere i stručnjake različitih profila su, između ostalog, "Aker" "Solutions", "FMC Technologies", "Statoil", "National Oilwell Varco", "Kvaerner", "Kongsberg Gruppen", "Aibel", "Roxar" i "Fabricom".

U izveštaju EURES-a se podvlači da je za boravak u Norveškoj potrebna prijava za dozvolu za boravak u periodu od tri meseca u lokalnoj policijskoj stanici u toj zemlji ili nakon što strani državljanin pronađe adekvatno zaposlenje. Stranac može ostati u Norveškoj šest meseci dok traži zaposlenje.

Istraživanja pokazuju da su uslovi rada u Norveškoj među najboljima i najhumanijima u svetu. Radnici zaključuju pisani ugovor koji podrazumeva tri do šest meseci probnog rada pre potpisivanja dugotrajnog ugovora.

Plata se isplaćuje mesečno, a zaposleni rade 37,5 nedeljno, odnosno 7,5 sati svakog radnog dana, a maksimalno 40 sati nedeljno.

Zaposleni u proseku proseku imaju 25 dana godišnjeg odmora, a svi oni iznad 30 godina starosti imaju 30 dana godišnjeg odmora koji je plaćen.

Tagovi

Komentari 69

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

njegos drobnjak

Trazi posao norvesku moler sa iskustvom znanje ruskog jezika

ilic petar

sposoban za razne poslove , sa sposobnoscu resavanja delikatnih stvari , zavrsena skola za tehnologiju prerade mesa 4 stepen uz veliko iskustvo // mojim angazmanom dobijate efikasnu osobui brzo isplativu investiciju // hvala

fauzi kasami

Dali u u norveshkoj primaju auto lakere

special image