• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raste potrošnja struje zbog hladnog vremena

Izvor MONDO/Agencije

Potrošnja električne energije u Srbiji će dostići 128 miliona kilovat sati, što je za oko 10 odsto više od uobičajene potrošnje u januaru. U Vojvodini zbog nevremena povremeni prekidi u snabdevanju.

Kako su agenciji Beta rekli u EPS-u, do rasta potrošnje struje došlo je zbog hladnog vremena i jakog jugoistočnog vetra koji duva u košavskom području.

Potrošnja struje danas će biti za oko pet miliona kilovat sati veća nego u četvrtak, a tokom vikenda se očekuje manji pad potrošnje, pošto je tim danima potrošnja struje uobičajeno manja, a očekuje se i prestanak košave i rast temperature, rekli su u EPS-u.

Preduzeće Elektrovojvodina saopštilo je danas da je zbog nevremena koje je zahvatilo Vojvodinu, bilo nekoliko prekida u isporuci električne energije u pokrajini i da vremenski uslovi otrežavaju rad mobilnih ekipa na popravci kvarova.

Kako se navodi, zbog udara vetra na teritoriji Elektrodistribucije Zrenjanina zabeleženo je četiri ispada na srednjem naponu, dok je na teritoriji Elektrodistribucije Pančevo zabeleženo oko 50 kvarova na niskom naponu.

Dodaje se da su udari vetra u delovima koji imaju probleme u snabdevanju jači od 100 kilometara na sat, što onemogućava rad ekipa na terenu.

"Poštujući život onih koji rade u najtežim uslovima, monterskih mobilnih ekipa, udari vetra te brzine prema propisima zabranjuju intervencije, odnosno penjanje na visinu radi otklanjanja kvarova", navodi se u saopštenju.

Ističe se da ostali ogranci Elektrovojvodine nisu imali većih problema u snabdevanju, a građani koji ostanu bez struje usled vremenskih prilika pozvani su na strpljenje, jer je rad ekipa usporen.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djole12345678

kuku lele kolko ce nas sad oderu......

special image