• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završna selekcija lekara za odlazak u Katar

Izvor Tanjug

Koliko će lekara iz Srbije otići u Katar da rade u klinici "Aspetar", znaće se posle današnjeg finalnog testiranja i selekcije kandidata.

Testiranje i selekcija obavljaju se u Republičkom zavodu za sport na Košutnjaku.

Najbolji sportski lekari, fizioterapeuti i medicinski tehničari u Katar odlaze na osnovu memoranduma koje je Ministarstvo omladine i sporta potpisalo 29. novembra prošle godine sa klikom "Aspetar", a na konkurs se prijavilo više od 200 kandidata.

Ova prestižna klinika regrutuje najbolje sportske lekare iz celog sveta, a Srbija je samo jedna od zemalja sa kojom sarađuju.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić naglasio je da će to ministarstvo voditi računa o ljudima koji odlaze, da li je ispoštovano sve što je dogovoreno.

"Mnogi od njih će se vratiti i preneti u Srbiju stečena iskustva. Ovo je krug koji se neće zatvarati", naglasio je Peruničić i najavio da će saradnja sa klinikom u Kataru i dalje nastaviti.

Direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac rekao je da se na konkurs prijavilo 200 kandidata, a da je posle nekoliko kvalifikacionih krugova ostalo 52 kandidata.

Selekciju sportskih lekara koji zadovoljavaju kriterijume ove klinike obaviće direktor odeljenja ljudskih resursa "Aspetara" Mohamed al Kuvari.

On je rekao da je "Aspetar" jedna nova, ali brzo rastuća kompanija koja ima velika očekivanja u svetu, a ono što traže u Srbiji su najbolji stručnjaci sportske medicine.

Jedan od kandidata za odlazak u Katar je i specijalista fizikalne medicine u Domu zdravlja Lazarevac Dragan Milović koji kaže da je ovo stručni izazov za njega, da ima želju da vidi nove trendove i upozna nove procedure.

On dodaje da je i novac jedan od bitnih motiva za odlazak i da su plate na ovoj klinici od 5.000 od 10.000 dolara, zavisno od dogovora i vrste posla.

Milović se više od 20 godine se bavi sportskom medicinom, bio lekar u fudbalskom, košarkaškom, rukometnom, odbojkaškom klubu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image