• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Carina napunila gotovo pola budžeta

Izvor Beta

Uprava carina je prošle godine naplatom dažbina doprinela punjenju nacionalnog budžeta sa 43,86 odsto, izjavio je danas srpski ministar finansija Lazar Krstić.

Prilikom posete Upravi carina, on je istakao da Ministarstvo finansija pridaje posebnu važnost jačanju administrativnih kapaciteta carinske uprave, koja je u okviru tog ministarstva.

Ministar finansija Lazar Krstić je Upravu carina posetio zajedno sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom sa kojim je razgovarao o razvoju dobrih odnosa dve zemlje i planovima za njeno unapređenje.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, Krstić je podvukao činjenicu da je Nemačka jedan od najznačajnijih strateških partnera Srbije, o čemu, kako je rekao, govore i podaci o spoljnotrgovinskoj razmeni.

Direktor Uprave carina Miloš Tomić je ocenio da je saradnja srpske i nemačke carinske administracije odlična, posebno u delu koji se tiče kontrole primene carinskih propisa i razmene obaveštajnih podataka.

Uprava carina navodi da su obe delegacije pokazale zaintersovanost za pitanja trgovinske razmene, jer u Srbiji posluje 250 nemačkih preduzeća koja su do sada investirala više od 1,5 milijarde evra, a zapošljavaju više od 20.000 radnika.

Nije beznačajan ni podatak da su se od 2004. do 2010. nemačke investicije u Srbiji uvećale 5 puta, kao ni onaj da u Nemačkoj živi velika zajednica Srba koja sada broji oko 500.000 ljudi, navodi se u saopštenju.

Na kraju susreta srpske i nemačke delegacije zaključeno je da treba dodatno unaprediti odličnu saradnju u razmeni obaveštajnih podataka tako što bi bili imenovani službenici za neposredni kontakt.

Predstavnici Uprave carina Srbije su izrazili želju da se podrobnije upoznaju sa metodologijom rada carinskih istraga, carinskom praksom Nemačke u borbi protiv krijumčarenja robe, zašite prava intelektualne svojine, kao i analize i upravljanja rizikom.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

carina za sve i svasta,zato i tv koji u francuskoj kost 360e kod nas kosta 550e,ali vazno je da carina radi

Crni

Da ne primenjujete stetne ugovore sa eu bilo bi mnogo vise ovako unististe nasu proizvodnju .i drzavu uopste

special image