• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treba vam siguran posao? Rešenje je Vojska Srbije

Izvor mondo.rs

Pored šanse za napredovanje, mladi u vojnim ustanovama vide i šansu za siguran posao.

Oni koji se prijave za služenje vojnog roka u Vojsci Srbije vide i šansu za zaposlenje, što potvrđuje i podatak da se čak 2.600 odnosno 2.800 ljudi prijavilo za raspoloživih 800 mesta za vojnu službu.

Vojska Srbije je institucija koja u ovom trenutku uživa veliko poverenje građana.

Portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić kaže da mladi sve više u Vojsci Srbije prepoznaju svoju profesionalnu budućnost, a poziv profesionalnog vojnika, eventualno starešine, vide kao svoj budući poziv.

"To ide u prilog našim nastojanjima da održimo tradicionalno čvrste neraskidive veze Vojske Srbije i naroda, kao i da opravdamo veliko poverenje", ističe major Krivokapić.

Prema njegovim rečima, već nekoliko godina unazad vlada veliko interesovanje za vojne škole.

"Primera radi, prošle godine na konkurse za Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Vojno-medicinski fakultet prijavilo se osam kandidata na jedno mesto. To govori da mladi prepoznaju kvalitetno obrazovanje koje im pružamo i vide šansu za kasnije obrazovanje i napredovanje", kaže Krivokapić.

Kako je istakao, svima koji uspešno završe školovanje Vojska Srbije i Ministarstvo obezbeđuju sigurno zaposlenje, objavio je RTS.

Iako trenutno ne važi obaveza služanja vojnog roka, vojna obaveza nije ukinuta i vojna evidencija je obavezna.

Ministarstvo odbrane poziva sve one koji imaju 18 godina, ili su stariji, a nisu se do sada evidentirali, da se do kraja meseca jave nadležnim vojnim odsecima.

Tagovi

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Karaula Kosare

Ne idite u vojsku. Ako sam se ja zajebao 1998/99 svojom voljom, ne morate i vi. Pun sam kuglica od kasetne, bar da sam dobio nesto vise od beneficija sem infostana 50%

vlada

Sluzio sam vojsku u redovom vojnom roku i tada sam kukao da treba da je ukinu a sada kukam da treba da je vrate jer su ove mlade generacije mnogo razmazene i dobro je da vide kada im mama nije tu da ih opegla spremi dorucak i sve ostalo, kako je to ustati u pola 6 i imati obavezu i odgovornost ceo dan a ne izigravati nekog krpelja koji se prikaci na roditelje i oni ga vuku do 35-40 godina...

james

Jasta,aajmo narode svi u vojsku...Pogotovo sad ove 'degeneracije' da idu u vojsku,pa kad kriza uhvati malo u kasarnoj,pa potegne malo pusku na strazi ili tako medjusobno da se poubijaju.Ova bre nacije ce da propadne!

special image