• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Indijci zainterosavni za ulaganja u Srbiju

Izvor Tanjug

Privrednici iz Indije zainteresovani su da ulažu i investiraju u Srbiju, a posebno u oblasti automobilske i mašinske industrije, irigacione mehanizacije.

Članovi srpske privredne delegacije, koje je u poseti Indiji od 24. do 30. januara predvodio predsednik PKS Željko Sertić, razgovarali su sa indijskim domaćinima o mogućnostima u više od 100 srpskih projekata vrednih skoro sedam milijardi evra.

Sertić je novinarima rekao je da je cilj bio da se privrednicima predstave potencijali Srbije, kako bi se doprinelo podizanju ukupne ekonomije na viši nivo.

Delegacija iz Srbije, kako je naveo, obišla je fabriku za proizvodnju autodelova u Nju Delhiju, upoznala se sa načinom njihovog rada i razmotrila šta se u Srbiji od toga može primeniti.

Savetnik predsednika PKS za međunarodnu saradnju Zoran Bojović rekao je da su kompanije iz Indije pokazale interesovanje da ulažu u auto industriju, odnosno da su razmatrale mogućnosti otvaranja proizvodnih pogona u Srbiji i proširenje pogona posebno u domenu prozvodnje traktora.

"Izneli smo predloge da metalne elemente mogu raditi u Sartidu u Smederevu, kablove u drugim fabrikama u Srbiji, a da sedišta mogu biti na drugom mestu", precizirao je on.

Dodao je da postoji ideja da predstavnici kompanija iz Indije dođu u Srbiju kako bi se na terenu upoznali sa načinom poslovanja, a da razmena iskustava na lokalu može dosta da pomogne tome.

Ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čauhan veoma je zadovoljna posetom delegacije Srbije toj zemlji i ističe da je važno da se osnaže ekonomski odnosi dve zemlje.

Podsetivši na brojne bilateralne sporazume naročito u oblasti trgovine, poljoprivrede, ona je dodala da su u toku pregovori o saradnji u oblasti medicinskog lečenja i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sremica

ovo kao njihove serije mnogo muzike,bez mnogo price,dosadno i dugotrajno,nikad kraja i rezultata!

Snypi

znamo njihovo interesovanje na sta se svodi ,nije vas valjda izdalo pamcenje sta su uradili sa "magnohromom "iz Kraljeva -kada su sve masine pokupili ,radnike otpustili i pokrali sve sto je moglo da se pokupi-i nestali!!!!

N

kome je jos Srbija interesantna ccc pa ovo je drzava ravna 0 !!!

special image