• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država će pomoći poljoprivrednicima

Izvor Tanjug

Ministri u tehničkoj Vladi Srbije Igor Mirović i Dragan Glamočić najavili su danas u Kaću značajnu pomoć države poljoprivredi.

U okviru pomoći će biti i kreditna linija u ukupnom iznosu od oko 80 miliona evra, uz vrlo povoljnu kamatnu stopu od četiri do šest odsto.

Posele posete poljoprivrednom gazdinstvu Miloja Stejina, koje se generacijama bavi zemljoradnjom i proizvodnjom mleka, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić izjavio je da će do kraja ovog meseca biti puštena ta značajna kreditna linija, namenjena našim poljoprivrednim proizvođačima.

Od tog ukupnog kreditnog iznosa, od oko osam milijardi dinara, četiri odsto će biti usmereno u stočarstvo, rekao je Glamočić i naglasio da će država u punom iznosu pokriti troškove osiguranja za tovnu ili priplodnu stoku, koja bude kupljena tim kreditom.

Ministar je, obraćajući se mnogobrojnim poljoprivrednicima i meštanima poručio da moraju istrajati na svom poslu, da nastave da ulažu u unapređivanje proizvodnje jer, kako je naglasio poljoprivreda u Srbiji ima šansu.

"Država Srbija preduzima sve da poljoprivrednicima olakša posao, ulažemo u nove sisteme za navodnjavanje", rekao je Glamočić i najavio da uskoro sledi potpisivanje i ostvarivanje kredita od 100 miliona dolara sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Poljoprivrednicima će država pomoći i tako što će savetodavna služba biti znatno unapređena, kako bi oni mogli da što efikasnije i lakše pristupaju evropskim poljoprivrednim fondovima, rekao je minisar i dodao da mala i srednja gazdinstva u Srbiji moraju biti sačuvana.

On je naglasio da država mora da pomogne ukrupnjavanje poljoprivrednih imanja kako bi ta privredna grana donosila veće dobiti.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Oplečanka

Mi ne znamo šta ćemo sa toliko pomoći,od države?SAHRANISTE NAS ŽIVE!!!

AirFrance

Nemojte molim vas jer kad god nam pomazete mi na...emo nesto.

buco

Pomoci ce dok ne prodju izbori,a posle cemo da vidimo mada cisto sumnjam.

special image